radius написа:Понеже аз съм си електричар ще си фиксирам конзолите и кутиите с гипс. Иска ми се и цимент да добавя да стане кораво, щом казвате.Аз слагам около 2/3 гипс и 1/3 цимент и естествено всичко това на око, да не мислиш че като трябва да се фиксират стотина кутии/конзоли имам време да ги меря точно пропорциите
Моята пропорция за фиксиране на кабелите е 3 равни конзолни кутии гипс в 200 мл вода. На тези материали колко цимент следва да добавя.
jekasus написа:Направи го след мазилката, таман ще имаш ниво за контакти и конзолни кутии.Тъкмо купих гипса оня ден. Това е лепилото за картон , за което питах в една друга тема.
Иначе съм съгласен със Тани - като има лесно, за какво да търсиш трудното.
Разклонителните кутии съм ги затворил на ниво тухла, т.е. ще са навътре в мазилката и няма да се виждат. Ако оставя конзолните за след мазилка, не мога да си представя как се маже в такъв случай. Както писа един колега по-горе ли? Т.е. оставят се кабелите в изкопаните от мен дупки и мазачите гледат да не ми запълнят дупките с разтвор? Как ли ще стане или после си ги доразкъртвам.