Здравейте! Страхотен е този форум! 
Сигурна съм, че ще ми помогнете да реша този проблем. Става въпрос за нова къща. Подът ще е от дъбов паркет и проблемът ми е, че мразя первазите! Искам стените да са до долу в цвят, без да има дървен перваз, който "обрамчва" стаите и коридорите. В чужди списания съм виждала такива стени, които имат някакъв перваз, който е боядисан с цвета на стените и е много тънък и плосък и въобще не се забелязва. Когато отидох в Бриколаж и ги попитах, те ме гледаха като извънземно! Какво да правя!
Благодаря ви предварително!

Сигурна съм, че ще ми помогнете да реша този проблем. Става въпрос за нова къща. Подът ще е от дъбов паркет и проблемът ми е, че мразя первазите! Искам стените да са до долу в цвят, без да има дървен перваз, който "обрамчва" стаите и коридорите. В чужди списания съм виждала такива стени, които имат някакъв перваз, който е боядисан с цвета на стените и е много тънък и плосък и въобще не се забелязва. Когато отидох в Бриколаж и ги попитах, те ме гледаха като извънземно! Какво да правя!
Благодаря ви предварително!

доста потърсих и като видях че ще ми езлезе доста солено по нестандартно решение се принудих да сложа стандартните первази. Иначе има много готини алуминиеви первази, само дето са много пари. Най-вероятно и попоръчка ще ти направят дървени или МДФ само кинти да има.
  доста потърсих и като видях че ще ми езлезе доста солено по нестандартно решение се принудих да сложа стандартните первази. Иначе има много готини алуминиеви первази, само дето са много пари. Най-вероятно и попоръчка ще ти направят дървени или МДФ само кинти да има.  

Да ви имам проблема. Хора, вие забравихте ли (или сте съвсем малки още), че само доскоро нямаше пвц-первази вече боядисани, а всички бяха необработено дърво?
 Да ви имам проблема. Хора, вие забравихте ли (или сте съвсем малки още), че само доскоро нямаше пвц-первази вече боядисани, а всички бяха необработено дърво? Има бои за дърво също всякакви марки и пълна цветна гама. Какъв е проблема? Да напаснете латекса с блажната боя? Боядисвайте с латекс както казва велси и ако не ви устройват качествата му, минете го отгоре с лак!
  Има бои за дърво също всякакви марки и пълна цветна гама. Какъв е проблема? Да напаснете латекса с блажната боя? Боядисвайте с латекс както казва велси и ако не ви устройват качествата му, минете го отгоре с лак!