Трябва ми ръчна машинка за рязане на плочки до 50см.Посъветвайте ме за марка и магазин.Имам бюджет до 150лв. 

n_a написа:За рязането на фаянс,теракота и гранитогрес - струва ми се, това са две машинки. Ролкова за фаянс и теракот и дискова за гранитогреса.Една машина си е
masterval написа:Щом плочките ще са до 50 см. аз бих си купил суха машина и флекс. Ще останат пари и да черпиш на стройкото. Макар, че СХЛ е прав, навъдиха се едни плочки, майка плаче. Есента правих едни италиански черни 30 см или 33, не помня, те от злоба се чупеха накъдето си искаха, струва ми се, че бяха 9 или 10 мм дебели. Един на три ряза ставаше, машинката ми е Руби, испанска, ефтина, но преди тези плочки всякакъв грес съм рязал. Та за да няма изненади, купи си машина. Така мисля.Това имам предвид. Попадъл съм на теракот, който съм пробивал за монтажа на тоалетната с нови бурги на Хилти и Хавера и какъв зор съм видял, не е истина.... както и на гранитогрес, който се реже, като масло с най-обикновенна машина. Да не говорим, ако теркота или гранитотреса са здрави и са със шарка и релеф наподобяващи камък - получава се нещо като: рязането - мисия невъзможна. В тези ситуации вършат работа само професионалните машини от калибъра на SI-RI и SIGMA.
Profi Stroi написа:СХЛ съгласен съм с тебПрофи, именно заради такива плочи си купих една мини боркоронка на СИГМА ф8..... и сега съм един щастлив майстор
Наскоро попаднахме на гранитогрес на КАИ
Чупи се лесно преди да е поставен защото имитираше камък
Рязането също беше проблем
Но след постаянето трябваше да се пробие дупка за едно осветително тяло ф 8 - не съм сигурен но мисля че отне минимум 40 мин
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: