Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
CASA - специалист
Трябва ми ръчна машинка за рязане на плочки до 50см.Посъветвайте ме за марка и магазин.Имам бюджет до 150лв. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За рязането на фаянс,теракота и гранитогрес - струва ми се, това са две машинки. Ролкова за фаянс и теракот и дискова за гранитогреса.
SHL - специалист
n_a написа:
За рязането на фаянс,теракота и гранитогрес - струва ми се, това са две машинки. Ролкова за фаянс и теракот и дискова за гранитогреса.
Една машина си е :) Само ролкова. Въпроса е че има не само "серт" гранитогрес, ами и такъв теракот. За такива трудни плочки вече машината е от няколко стотин лева. Да се надяваме, че плочите са ти с нормална здравина. Купуваш си и диамантен диск с размер 115 или 125 и го слагаш на флекса. Трябва да имаш и един диск за неметал със същия размер. Водна машина няма да ти трябва, доколкото разбирам. Отиди в Бриколаж да кажем и там ще намериш, това което търсиш.
За тия пари ако искаш можеш да си вземеш SIRI Modena Italy.Около 115 лева е малката и е около 45-50 см..Можеш да я намериш в "Киров".Това е машина за теракот ,а а ко си търсиш за по здрави плочки тряа да увеличиш бюджета си поне около 2 до 5 пъти повече.
masterval - майстор
Щом плочките ще са до 50 см. аз бих си купил суха машина и флекс. Ще останат пари и да черпиш на стройкото. Макар, че СХЛ е прав, навъдиха се едни плочки, майка плаче. Есента правих едни италиански черни 30 см или 33, не помня, те от злоба се чупеха накъдето си искаха, струва ми се, че бяха 9 или 10 мм дебели. Един на три ряза ставаше, машинката ми е Руби, испанска, ефтина, но преди тези плочки всякакъв грес съм рязал. Та за да няма изненади, купи си машина. Така мисля. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
70-левовите циркуляри на метро си вършат идеална работа за гранитогрес. Това ако не искаш да водиш флекса.
SHL - специалист
masterval написа:
Щом плочките ще са до 50 см. аз бих си купил суха машина и флекс. Ще останат пари и да черпиш на стройкото. Макар, че СХЛ е прав, навъдиха се едни плочки, майка плаче. Есента правих едни италиански черни 30 см или 33, не помня, те от злоба се чупеха накъдето си искаха, струва ми се, че бяха 9 или 10 мм дебели. Един на три ряза ставаше, машинката ми е Руби, испанска, ефтина, но преди тези плочки всякакъв грес съм рязал. Та за да няма изненади, купи си машина. Така мисля. :?
Това имам предвид. Попадъл съм на теракот, който съм пробивал за монтажа на тоалетната с нови бурги на Хилти и Хавера и какъв зор съм видял, не е истина.... както и на гранитогрес, който се реже, като масло с най-обикновенна машина. Да не говорим, ако теркота или гранитотреса са здрави и са със шарка и релеф наподобяващи камък - получава се нещо като: рязането - мисия невъзможна. В тези ситуации вършат работа само професионалните машини от калибъра на SI-RI и SIGMA.
Profi Stroi - специалист
СХЛ съгласен съм с теб
Наскоро попаднахме на гранитогрес на КАИ
Чупи се лесно преди да е поставен защото имитираше камък
Рязането също беше проблем
Но след постаянето трябваше да се пробие дупка за едно осветително тяло ф 8 - не съм сигурен но мисля че отне минимум 40 мин :?
CASA - специалист
Благодаря за съветите!
По принцип имам ъглошлайфове с диамантини,но си търсих по безпрахов вариант.Прегледах повечето машинки за мокро рязане в софийските магазини,но не съм много сигурен,че ще ми свършат хубава работа.Малка ми се вижда мощността и сигурно режат много бавно!За ръчните съм заинтересован,но,трудно се открива хубава среден клас без луфт в захващането.Гледах и тези в Киров по 150лв средно,но и те имат луфт.А вече си имам една евтина,която ми дава отклонение от няколко милиметра на плочка.В крайна сметка явно за тези пари не може да се вземе нещо прилично.Що се отнася за плочките,може и аз да бера ядове.Купих си испанска теракота по 20лв и италянски гранитогрес по 22лв .Сториха ми се доста евтини,но дизайнат ме привлече,а пък и изглеждат масивни. :headbash: май ми предстои да разбера защо!
SHL - специалист
Profi Stroi написа:
СХЛ съгласен съм с теб
Наскоро попаднахме на гранитогрес на КАИ
Чупи се лесно преди да е поставен защото имитираше камък
Рязането също беше проблем
Но след постаянето трябваше да се пробие дупка за едно осветително тяло ф 8 - не съм сигурен но мисля че отне минимум 40 мин :?
Профи, именно заради такива плочи си купих една мини боркоронка на СИГМА ф8..... и сега съм един щастлив майстор :-D

Тема "За рязането на фаянс,теракота и гранитогрес?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: