Здравейте всички!
Току що се регистрирах,надявам се в точния форум!!!
Ще си монтирам ВиК-инсталация.Някой знае ли на какво разстояние от пода се оставят изводите за топла и студена вода,за тоалетно казанче,мивка с полуконзола и душ?

Time2Burn написа:Душа се прави на 90 см от готов под, мивката се прави на 60 см от готов под а Ф50 за мръцната вода се прави на 55 см от готов под, точно между изводите на мивката. Казанчето - не знам - Както преениш, ако ти е в близост до ъгъла - забий извода непосредствено в ъгъла на около 50-60 см височина. Тръбите ги пусни водоравно, на разстояние 10-12 см една от друга. Студения извод винаги го слагай отляво. УспехОсвен всичко това тръбите не трябва да минават там където ще слагаш дюбелите за мивката и полуконзолата.Успех.
Time2Burn написа:Душа се прави на 90 см от готов под, мивката се прави на 60 см от готов под а Ф50 за мръцната вода се прави на 55 см от готов под, точно между изводите на мивката. Казанчето - не знам - Както преениш, ако ти е в близост до ъгъла - забий извода непосредствено в ъгъла на около 50-60 см височина. Тръбите ги пусни водоравно, на разстояние 10-12 см една от друга. Студения извод винаги го слагай отляво. УспехТези размери в някакъв мащаб ли си ги дал или са за деца ? Много намалени ми се виждат! Особено мивката - ако трябва да се измия лицето ще трябва да сядам на пода с моя ръст
bisplus написа:Да но ако си сложиш мивката на по високо не мислиш ли, че ще изглежда доста грозно като остане например 10см растояние между нея и кракЪт, или как ще постъпиш ако я сложиш на по-ниско?Нещо това не го разбрах.Аз като отида при клиент взимам мивката слагам е на сухо на стената и викам клиента да каже на каква височина му е удобно да е мивката и е слагам както клиента иска.Нали после той ще използва банята.Същото правя и с стойката на душа.Пак се съобразявам с височината на клиента.Това е моят метод на работа.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: