Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
JAMESON - напреднал
Здравейте всички! :2thumbs: Току що се регистрирах,надявам се в точния форум!!! :) Ще си монтирам ВиК-инсталация.Някой знае ли на какво разстояние от пода се оставят изводите за топла и студена вода,за тоалетно казанче,мивка с полуконзола и душ?
masteradmin - майстор
Според човека е различно. Съветвам те да предвидиш, че пода ще се задигне от плочките поне с 3 см.
Time2Burn - специалист
Душа се прави на 90 см от готов под, мивката се прави на 60 см от готов под а Ф50 за мръцната вода се прави на 55 см от готов под, точно между изводите на мивката. Казанчето - не знам - Както преениш, ако ти е в близост до ъгъла - забий извода непосредствено в ъгъла на около 50-60 см височина. Тръбите ги пусни водоравно, на разстояние 10-12 см една от друга. Студения извод винаги го слагай отляво. Успех
Rumen Iankov - специалист
Time2Burn написа:
Душа се прави на 90 см от готов под, мивката се прави на 60 см от готов под а Ф50 за мръцната вода се прави на 55 см от готов под, точно между изводите на мивката. Казанчето - не знам - Както преениш, ако ти е в близост до ъгъла - забий извода непосредствено в ъгъла на около 50-60 см височина. Тръбите ги пусни водоравно, на разстояние 10-12 см една от друга. Студения извод винаги го слагай отляво. Успех
Освен всичко това тръбите не трябва да минават там където ще слагаш дюбелите за мивката и полуконзолата.Успех. :)
Тани - модератор
Time2Burn написа:
Тези размери в някакъв мащаб ли си ги дал или са за деца ? Много намалени ми се виждат! Особено мивката - ако трябва да се измия лицето ще трябва да сядам на пода с моя ръст :roll: :razz: :lol:

Ето тук говорихме по тази тема
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 2&start=75

И мисля че местото на тази тема е в раздел Водоснабдяване и канализация. или поне в Банята
bisplus - специалист
Дадени са такива размери защото се смята, че мивката ще е със долно захранване!
Тани - модератор
Виж за това не се бях сетил :-D . Но не е лошо в такъв случай да се дават двата размера!
Има и друг начин.Купуваш всичко което смяташ да монтираш в банята.Взимаш мивката вдигаш е на каквата височина смяташ да е слагаш и си отбелязваш къде ще ти дойде тръбата на сифона.Там правиш извода ма мръсната вода на мивката.Слагаш моноблока на сухо и преценяш къде да оставиш извод за водата на тоалетното казанче така че да ти е удобно удобно да боравиш с тръбен ключ.За душа по същия начин като мивката.Гледай изводите на водата така да ги направиш че като сложиш плочките да ти дойдат наравно с тях.Да не ти останат много навътре или много навънка за да ти е по лесен монтажа после.И гледай после като дупчиш за аксесоарите в банята да знаеш откъде минават тръбите.Успех. :cool:
bisplus - специалист
Да но ако си сложиш мивката на по високо не мислиш ли, че ще изглежда доста грозно като остане например 10см растояние между нея и кракЪт, или как ще постъпиш ако я сложиш на по-ниско? :?
bisplus написа:
Да но ако си сложиш мивката на по високо не мислиш ли, че ще изглежда доста грозно като остане например 10см растояние между нея и кракЪт, или как ще постъпиш ако я сложиш на по-ниско? :?
Нещо това не го разбрах.Аз като отида при клиент взимам мивката слагам е на сухо на стената и викам клиента да каже на каква височина му е удобно да е мивката и е слагам както клиента иска.Нали после той ще използва банята.Същото правя и с стойката на душа.Пак се съобразявам с височината на клиента.Това е моят метод на работа. :cool:

Тема "ВиК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: