Съвети за начинаещи готвачи.
filmatoplo - майстор
Здравейте пуснах въпроса пък се запилях :-D , понеже спорихме с жената 32 годишна :) , как се правят яйцата .Тя ги пуща във вряща вода в тенджерка , и те заемат форма като при- леене на олово при- баене за уплаха :lol: .После ги вади яйцата в гола чиния , и ги залива със сос от кисело млеко ,чесън и там черен пипер и олио запържено .Аз и казвам как баба ги прави , пропущам -майка (знаете за свекървите и булките :axe: ) , та ето как баба ги прави -завира вода в плитък тиган -там с горните сол и оцет , чуква яйцето от ниско и съвсем леко,след това с лъжица гребе топла вода от тигана и полива яйцето отгоре да се забули -побелее .После разбърква натрошено сирене ,кисело мляко и чесън и го сипва в чиниите , поставя отгоре сварените и леко рохки яйца , отделно в тиган стапя масло , като го запържва с червен пипер -и залива отгоре яйцата :tonqe: , :wink: .А сега де, кой крив-кой прав . :partyman:
novgradski - специалист
....едно време в казармата ги правиха по "първия" начин ...."като разтопено олово"....иначе "личния състав- ще умре от глад"...(то и аз така ги правя ,ама ще взема да опитам и с плитък тиган ...сигурно по-ще имат "фаца")
stiv1961 - майстор
filmatoplo написа:
та ето как баба ги прави -завира вода в плитък тиган -там с горните сол и оцет , чуква яйцето от ниско и съвсем леко,след това с лъжица гребе топла вода от тигана и полива яйцето отгоре да се забули -побелее .После разбърква натрошено сирене ,кисело мляко и чесън и го сипва в чиниите , поставя отгоре сварените и леко рохки яйца , отделно в тиган стапя масло , като го запържва с червен пипер -и залива отгоре яйцата :tonqe: , :wink: .А сега де, кой крив-кой прав . :partyman:
Баба ти ги прави най-добре :-D
rum_sz - специалист
stiv1961 написа:
filmatoplo написа:
та ето как баба ги прави -завира вода в плитък тиган -там с горните сол и оцет , чуква яйцето от ниско и съвсем леко,след това с лъжица гребе топла вода от тигана и полива яйцето отгоре да се забули -побелее .После разбърква натрошено сирене ,кисело мляко и чесън и го сипва в чиниите , поставя отгоре сварените и леко рохки яйца , отделно в тиган стапя масло , като го запържва с червен пипер -и залива отгоре яйцата :tonqe: , :wink: .А сега де, кой крив-кой прав . :partyman:
Баба ти ги прави най-добре :-D
Я сега кажи кво стана с прасето :mrgreen: :) Не ми хврляй прах в очите с тези яйца Стив (Я се стегни :wink:И РАЗКАЖИ всичко подробно за прасето:)и кога ще поканиш Ст Загорската ГРУПА НА ПЪРЖОЛИ :rock: :drinkers:чАКАМ ТОЧНА ДАТА И ЧАС :)
stiv1961 - майстор
Те бяха две, но успях да снимам по-малкото и реколта за догодина.А бе нямаше много време за снимки.Днес едва влизам в час :-D

Прикачен файл

171220111556.jpg

Прикачен файл

171220111555.jpg

Прикачен файл

171220111554.jpg
filmatoplo - майстор
Започва се с усмянката по средата на Валандъра , пуща доста мазничко , после каквото и да сложиш вече не на сухо , далаци и бъбреци ги шпиковаме с малко праз -седят си сочни , ама де я коледата :? :-D .
Стефко - специалист
По моя край и казват юсмянка. Не знам кое е правилно.
stiv1961 - майстор
По Софето/Звездев/ пък и казват ,,осмянка"
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-185/
И по нашия край е така :)
stiv1961 - майстор
Ми дядото и казва ,,усмянка"/щото е увалиец/ :-D , а аз ,,осмянка"/аз съм селско момче от околностите на Стара Загора/ :)

Тема "Яйца по Панагюрски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: