• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Съвети за начинаещи готвачи.
КИМИ - специалист
Stefan_62 написа:
Някой от вас пробвал ли е да филтрира ракия през кана "Брита" :?. Казаха ми, че имало доста добър ефек след това, относно качеството на ракията.
Какво точно искаш да филтрираш? Тук кана Брита не ти помага за аерацията(отлежаването) 1 месец.
Stefan_62 - майстор
КИМИ написа:
Какво точно искаш да филтрираш? Тук кана Брита не ти помага за аерацията(отлежаването) 1 месец.
Аз лично нищто не искам да филтрирам :lol: , моята ракийка си е достатъчно чиста и добра. Просто попитах , дали някой от форума е пробвал и дали има ефект, казаха ми че имало разлика като се мине през каната и затова попитах ей така от любопитство.
КИМИ - специалист
Stefan_62 написа:
Аз лично нищто не искам да филтрирам :lol: , моята ракийка си е достатъчно чиста и добра. Просто попитах , дали някой от форума е пробвал и дали има ефект, казаха ми че имало разлика като се мине през каната и затова попитах ей така от любопитство.
Не няма ефект с кана Брита.
Ракията иска 1 месец на отворен съд само с тензух- за аерация, градуса и не намалява.
big_death - специалист
Не намалява ? :? Ми тогава да не я бутилираме и да оставяме шишетата отворени ? :-D :lol:
stiv1961 - майстор
big_death написа:
Не намалява ? :? Ми тогава да не я бутилираме и да оставяме шишетата отворени ? :-D :lol:
Става въпрос за един месец след дестилацията. Поне при мен пада с 1-2 градуса. След това ако искаш в бутилки, буре.... каквото имаш.
infomar
stiv1961 написа:
big_death написа:
Става въпрос за един месец след дестилацията. Поне при мен пада с 1-2 градуса. След това ако искаш в бутилки, буре.... каквото имаш.
Поставена в отворени три литрови буркани за 10-15 дена - пада с два градуса. После бутилирай...
Потвърдено. :partyman:
Stefan_62 - майстор
big_death написа:
Ма разбира се че пада - тва да не е нафта да не изветрява . :lol: :lol:
Ами то е ясно, че пада, ама както ти казаха колегите с 1-2 градуса и толкова. Аз също я държа един месец в бидон покрита с тензух и след това ако се наложи я доразреждам и накра я в туби. Ако невярваш пробвай да я държиш и два месеца и провери колко ще е паднал градуса и дали изветрява.
Stefan_62 - майстор
Благодаря за предложението :drinkers: аз я правя с мед и 1-2 зърна карамфил, но има един проблем нещо не я тача греяната /пия по някога само при свински погребения :lol:/, предпочитам си я зимата на стайна температура, а лятото от фризера :lol:
teon - специалист
...туй нещо 'от фризера', сериозен пияч никога няма да го направи - губи се аромата при неподходяща t*C :wink: ...
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Варене на ракия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: