• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
Аз както писах преди също останах разочарован при първата проба по оригиналната рецепта с 80гр. сол. Първо, че започнаха да мухлясват и второ бяха безвкусни, наложи се да ги преработя на ново за една нощ заринати в сол и всичко си дойде на мястото. Интересно, че някой са доволни от грамажа, а други не. Сега имам заложено филе по същата рецепта, но този път завиших солта на 200гр. все още не са изсъхнали напълно, но когато са готови ще пиша отзиви. :drinkers:
stiv1961 - майстор
Много зависи от околната температура и атмосферното налягане :-D .... и мъглата :-D
a_anastassov - специалист
stiv1961 написа:
Много зависи от околната температура и атмосферното налягане :-D .... и мъглата :-D
+++++ (без атмосферното налягане) :supz:
Mega - специалист
Аз за себе си открих точното количество сол по метода на яйцето и сега всичките партиди са прекрасни. При мен също с рецептата на колегата солта дойде много малко.
Теди - специалист
Аз правя една с броколи,но ще я споделя ако някой прояви интерес.
Давай я, ама и снимка качи :)
stiv1961 - майстор
a_anastassov написа:
stiv1961 написа:
+++++ (без атмосферното налягане) :supz:
Сушилнята да не е като пушилнята, а :) Я дай малко подробности, че в другата тема ме изнерви малко :)
viewtopic.php?f=28&t=13798&start=140
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Сушилнята да не е като пушилнята, а :) Я дай малко подробности, че в другата тема ме изнерви малко :)
Чена не видя ли предната страница на темата " Домашен майсторлък - месна диета :lol: , там е обяснил за сушилнята има и снимков материал. :drinkers:
stiv1961 написа:
... Я дай малко подробности...
Сушилнята е кутия, на която страниците са повдигнати от дъното й с около 1-2 см. Долните отвори са "затворени" с мрежа против комари. В горният й край има 5 бр. 12 Волтови 12 сантиметрови вентилатора, които духат на горе. По този начин те създават въздушно течение в сушилнята.
stiv1961 - майстор
a_anastassov написа:
stiv1961 написа:
... Я дай малко подробности...
Сушилнята е кутия, на която страниците са повдигнати от дъното й с около 1-2 см. Долните отвори са "затворени" с мрежа против комари. В горният й край има 5 бр. 12 Волтови 12 сантиметрови вентилатора, които духат на горе. По този начин те създават въздушно течение в сушилнята.
Аха, ясно :) а какво стана с пушилнята, напиши нещо в ,,опушване на месо и риба" да не се бъркат темите.
stiv1961 написа:
Аха, ясно :) а какво стана с пушилнята, напиши нещо в ,,опушване на месо и риба" да не се бъркат темите.
За опушване (за сега) няма да пиша - знаеш защо.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: