a_anastassov написа:Всеки с "проблемите" си.Така е, но от много глава не боли
Съвети за начинаещи готвачи.
		
		
		
		
		
	
		
		
			 
		
	
		Stefan_62 
	
				- майстор			
				
				1205 мнения в "Домашен майсторлък - месна диета :-D"
		
		
			 
		
	
		Stefan_62 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 1868
 
Ето и последното производство на филенце по рецептата на колегата "valentor" с леки промени:

Завишаване на солта на 200гр. и 36ч. в саламурата с другите компоненти, след което 1ч. изкисване.
Станало е перфектно на вкусови качества, естествино и намазано с подправки по рецептата на "stiv1961". Няма нищо общо с това което кисна в 80гр. сол, ако някой обича по-соленичко може и 300гр., но с 200гр. просто е върха много пиене ще изпие
  
  
. По тъмното е от телешкото сърце и то е перфектно, но е правено по стандартната рецепта /заринато в сол 24ч./ Ха  
								
															
																															
																								
															
Завишаване на солта на 200гр. и 36ч. в саламурата с другите компоненти, след което 1ч. изкисване.
Станало е перфектно на вкусови качества, естествино и намазано с подправки по рецептата на "stiv1961". Няма нищо общо с това което кисна в 80гр. сол, ако някой обича по-соленичко може и 300гр., но с 200гр. просто е върха много пиене ще изпие
		
		
			 
		
	
		Stefan_62 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 1868
 
SEV написа:Да попитам колегата който беше правил "сушено сърце",при мен не ще да съхне,колко време му е неоходимо.Значи като си гледам постовете и снимковият материал съм ги заложил на 30.12.2012г. Първата проба е направена на 05.01.2013г., но са били още мекички., но на 09.01.2013г. рязах от тях понеже имах рожден ден и трябваше да почерпя
		
		
			 
		
	
		SEV 
	
				- специалист			
				
				- Мнения: 525
 
Stefan_62 написа:Аз от проби първите взех че ги свърших,реших да пробвам още веднъж и тези не съм ги бутал 15 дена.На пипане са мекички,питам се дали не съм збъркал,не че ще останат.SEV написа:Да попитам колегата който беше правил "сушено сърце",при мен не ще да съхне,колко време му е неоходимо.Значи като си гледам постовете и снимковият материал съм ги заложил на 30.12.2012г. Първата проба е направена на 05.01.2013г., но са били още мекички., но на 09.01.2013г. рязах от тях понеже имах рожден ден и трябваше да почерпяи бяха вече перфектни за консумация. Но знай, че сърцата по-трудничко съхнат и даже и да са готови ще ти изглеждат мекички
![]()
		
		
			 
		
	
		Stefan_62 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 1868
 
Mega написа: Колега много ми похвали как ставало свински врат. Та вчера взех, че купих две кила врат и сега се кисне в маринатата. Резултата след 20-30 дни. ;)Пиши как се приготвя за сушене свинският врат /като рибиците ли /, или има нещо по-различно в приготвянето му.
		
		
			 
		
	
		Mega 
	
				- специалист			
				
				- Мнения: 918
 
Хаха, Edi, то шило в торба не седи. Да кажа нещо за рецептата. Малко я подобрих. В маринатата слагам още: Начукан бахар, черен пепер, 3-4 намачкани люти чушки (само за аромат), давинов лист, индийско орехче ... Така месото попива ароматите още в маринатата и става превъзходно.
... за технолог във фабрика се искат други знания, близки с алхимията. Там се иска да знаеш, как от рога, копита, соя и овкусители да стане мезе, пък и да има вкус на месо.
								
															
																															
																								
															... за технолог във фабрика се искат други знания, близки с алхимията. Там се иска да знаеш, как от рога, копита, соя и овкусители да стане мезе, пък и да има вкус на месо.
Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература
 - ↳ Връзки към Интересни сайтове
 - Магазин
 - ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
 - ↳ Крадeни инструменти !!!
 

