• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
a_anastassov написа:
Всеки с "проблемите" си. :lol:
Така е, но от много глава не боли #-o :lol:
SEV - специалист
Много,много ,колко да е много,никога при мен не остава :-D .Да попитам колегата който беше правил "сушено сърце",при мен не ще да съхне,колко време му е неоходимо.
Stefan_62 - майстор
Ето и последното производство на филенце по рецептата на колегата "valentor" с леки промени:
Изображение
Завишаване на солта на 200гр. и 36ч. в саламурата с другите компоненти, след което 1ч. изкисване.
Станало е перфектно на вкусови качества, естествино и намазано с подправки по рецептата на "stiv1961". Няма нищо общо с това което кисна в 80гр. сол, ако някой обича по-соленичко може и 300гр., но с 200гр. просто е върха много пиене ще изпие :lol: :lol: :lol:. По тъмното е от телешкото сърце и то е перфектно, но е правено по стандартната рецепта /заринато в сол 24ч./ Ха :drinkers:
Stefan_62 - майстор
SEV написа:
Да попитам колегата който беше правил "сушено сърце",при мен не ще да съхне,колко време му е неоходимо.
Значи като си гледам постовете и снимковият материал съм ги заложил на 30.12.2012г. Първата проба е направена на 05.01.2013г., но са били още мекички., но на 09.01.2013г. рязах от тях понеже имах рожден ден и трябваше да почерпя :lol: и бяха вече перфектни за консумация. Но знай, че сърцата по-трудничко съхнат и даже и да са готови ще ти изглеждат мекички :lol: :drinkers:
SEV - специалист
Stefan_62 написа:
SEV написа:
Да попитам колегата който беше правил "сушено сърце",при мен не ще да съхне,колко време му е неоходимо.
Значи като си гледам постовете и снимковият материал съм ги заложил на 30.12.2012г. Първата проба е направена на 05.01.2013г., но са били още мекички., но на 09.01.2013г. рязах от тях понеже имах рожден ден и трябваше да почерпя :lol: и бяха вече перфектни за консумация. Но знай, че сърцата по-трудничко съхнат и даже и да са готови ще ти изглеждат мекички :lol: :drinkers:
Аз от проби първите взех че ги свърших,реших да пробвам още веднъж и тези не съм ги бутал 15 дена.На пипане са мекички,питам се дали не съм збъркал,не че ще останат.
Mega - специалист
Склада трябва да се поддържа пълен. Колега много ми похвали как ставало свински врат. Та вчера взех, че купих две кила врат и сега се кисне в маринатата. Резултата след 20-30 дни. ;)
Stefan_62 - майстор
Mega написа:
Колега много ми похвали как ставало свински врат. Та вчера взех, че купих две кила врат и сега се кисне в маринатата. Резултата след 20-30 дни. ;)
Пиши как се приготвя за сушене свинският врат /като рибиците ли /, или има нещо по-различно в приготвянето му.
Mega - специалист
Да, по същата рецепта, но като го слагаш на канапа го увиваш с конец, за да седи по-стегнато.
EDI - майстор
Ивайло, направо може да смениш специалността.Да спреш с климатиците и да станеш технолог във фабрика за мезета. :lol:
Mega - специалист
Хаха, Edi, то шило в торба не седи. Да кажа нещо за рецептата. Малко я подобрих. В маринатата слагам още: Начукан бахар, черен пепер, 3-4 намачкани люти чушки (само за аромат), давинов лист, индийско орехче ... Така месото попива ароматите още в маринатата и става превъзходно.

... за технолог във фабрика се искат други знания, близки с алхимията. Там се иска да знаеш, как от рога, копита, соя и овкусители да стане мезе, пък и да има вкус на месо.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: