• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
caribi - специалист
Ферментацията на киселото зеле е анаеробен процес / ферментацията протича без кислород/. Така че ако използвате готов солеви разтвор, с който да залеете подреденото зеле в бидона, няма нужда от претакане! Има едно много важно условие обаче - зелето трябва да бъде покрито с 15-20 см солеви разтвор. Хряна се слага като консервант, царевицата като източник на дрожди за да тръгне ферментацията. Ориз защо се слага, досега не бях чувал ?
stiv1961 - майстор
caribi написа:
Ориз защо се слага, досега не бях чувал ?
За попръцнуване :-D
VLADO66 - майстор
stiv1961 написа:
caribi написа:
За попръцнуване :-D
То и без ориз стават чудеса :lol:
onkelabg - специалист
Сьс свинска мрьвчица пак стават чудеса, а най-вече и с силата на червеното Винце... :drinkers: :weedman:
Илчо Илиев - майстор
caribi написа:
Слага се по същата причина като царевицата..
Забелязал съм,че като слагам ориз има по-малко съга...или си внушавам...
Обаче е важен крайния ефект, независимо в чие присъствие...свинско или патешко.че толкова вино как се изпива,а остатъчния продукт-зелевия сок си е най-благото нещо в някои трудни сутрини....
teon - специалист
...отказах се да правя кисело зеле аз - много ракия отива бре :? ...при Вас как е :?:
VLADO66 - майстор
Не мога без зеленцето.Правя си го и лятото в един гоУе-е-е-ем буркан :-D
stiv1961 - майстор
teon написа:
...отказах се да правя кисело зеле аз - много ракия отива бре :? ...при Вас как е :?:
Отива, отива :) аз затова цяло лято с ракии се занимавах- джанки, сини сливи, гроздова..... а бе има, не е като да няма. И винце има, и свинско ще има...... а бе да я е.а у кризата :-D
Илчо Илиев - майстор
teon написа:
Еми....или малко ракия си сварил или бая пийваш,а кат ръгнеш една тава зеле с по-мазно свинско у фурната и с винце се притиква....
caribi - специалист
teon написа:
Хванах му цаката! Правя 100 кила ракия и съответно слагам кисело зеле без да му мисля ще стигне ли ракията или не :drinkers:
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: