Ферментацията на киселото зеле е анаеробен процес / ферментацията  протича без кислород/. Така че ако използвате готов солеви разтвор, с който да залеете подреденото зеле в бидона,  няма нужда от претакане!  Има едно много важно условие обаче - зелето трябва да бъде покрито с 15-20 см солеви разтвор. Хряна се слага като консервант, царевицата като източник на дрожди  за да тръгне ферментацията.  Ориз защо се слага, досега не бях чувал ?
								
															
																															
																								
															caribi написа:Ориз защо се слага, досега не бях чувал ?За попръцнуване





 
  
 ...при Вас как е
  ...при Вас как е 
 аз затова цяло лято с ракии се занимавах- джанки, сини сливи, гроздова..... а бе има, не е като да няма. И винце има, и свинско ще има...... а бе да я е.а у кризата
 аз затова цяло лято с ракии се занимавах- джанки, сини сливи, гроздова..... а бе има, не е като да няма. И винце има, и свинско ще има...... а бе да я е.а у кризата