• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
Отдавна търся що-годе прясна скумрия и не мога да намеря да си опуша :sad: Все попадам на едни дето като ги размразиш кокалите им щръкват като на анорексик. Оня ден дадох 3 лв. за една пушена скумрия има-няма 300 грама. Ама като ми се прияде.... кво да прайш :-D
stenmark - специалист
Стиви купи си скумрия от магазина който е на гърба на този който продава обувки срещу Булбанк.Има една едра два броя към кг. от Норвегия ли беше и цената е по-висока към 7 и нещо,но е супер.Аз само от там си взимам и до сега няма не имало лошо качество.
stiv1961 - майстор
Да, знам го магазина, благодаря :) Ще пробвам от там.
markov_75 - специалист
Да споделя моя първи опит е в опушването.Материала бе един заек и свински гърди.Мариновах ги по рецептата на Илчо-1,1кг сол на 10л.вода.Заека го киснах 48часа,а свинското 6 дена.Това е материала преди опушването[img]
Прикачен файл:
Снимки0220.jpg
[/img].Заека го нарязах на части че не можа да влезне целия в тенекията.Всичкото месо го сложи заедно и опушвах 5 часа.[img]
Прикачен файл:
Снимки0221.jpg
[/img]След това ги варих в солена вода за 20 мин.,проветряване една нощ,и в хладилника.Това е преди сваряването[img]
Прикачен файл:
Снимки0223.jpg
[/img]Всичко стана много вкусно,и перфектно на сол,но не можа да придобие зачервен вид,а тъмен.Друго което май не бе добре е че понеже имаше силен вятър и вместо газов котлон използвах тази така наречена реактивна печка,но пък на нея огънят и много силен и тенекията става като фурна.И понеже температурата е по-висока от месото капеше доста сок,и затова можеби трябва да направя една тавичка за под месото да събира соковете.
Илчо Илиев - майстор
Еее, като за първи път е станало супер!
В процеса на работа ще виждаш грешки и ще ги отстраняваш, за опушването на меса ,освен жарените, пушека трябва да е по-студен,за да не се топят мазнинките..
markov_75 - специалист
Много добре стана,най ми харесва заешкото!
Илчо Илиев - майстор
Едно филмче за опушване на риба, бях дал линк,но не работи, сега го качихме в тубата за по-лесно, дано ви хареса и си откраднете идеи...
http://www.youtube.com/watch?v=uctq49uYYHI
stiv1961 - майстор
Не можах да го изгледам :-D , потекоха ми лигитеИзображение
mlado-maistor4e - специалист
Благодаря за клипа! Не видях в темата да сте коментирали Генератор за дим(smoke generator) http://www.youtube.com/watch?v=frSrfMjjC3M , някои да е правил такова нещо ? Какъв е недостатъка? От къде мога да си закупя опилки?
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: