Отдавна търся що-годе прясна скумрия и не мога да намеря да си опуша
Все попадам на едни дето като ги размразиш кокалите им щръкват като на анорексик. Оня ден дадох 3 лв. за една пушена скумрия има-няма 300 грама. Ама като ми се прияде.... кво да прайш 
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961
- майстор
414 мнения в "Опушване на месо и риба."
markov_75
- специалист
- Мнения: 178
Да споделя моя първи опит е в опушването.Материала бе един заек и свински гърди.Мариновах ги по рецептата на Илчо-1,1кг сол на 10л.вода.Заека го киснах 48часа,а свинското 6 дена.Това е материала преди опушването[img][/img].Заека го нарязах на части че не можа да влезне целия в тенекията.Всичкото месо го сложи заедно и опушвах 5 часа.[img][/img]След това ги варих в солена вода за 20 мин.,проветряване една нощ,и в хладилника.Това е преди сваряването[img][/img]Всичко стана много вкусно,и перфектно на сол,но не можа да придобие зачервен вид,а тъмен.Друго което май не бе добре е че понеже имаше силен вятър и вместо газов котлон използвах тази така наречена реактивна печка,но пък на нея огънят и много силен и тенекията става като фурна.И понеже температурата е по-висока от месото капеше доста сок,и затова можеби трябва да направя една тавичка за под месото да събира соковете.
Илчо Илиев
- майстор
- Мнения: 1549
Еее, като за първи път е станало супер!
В процеса на работа ще виждаш грешки и ще ги отстраняваш, за опушването на меса ,освен жарените, пушека трябва да е по-студен,за да не се топят мазнинките..
В процеса на работа ще виждаш грешки и ще ги отстраняваш, за опушването на меса ,освен жарените, пушека трябва да е по-студен,за да не се топят мазнинките..
mlado-maistor4e
- специалист
- Мнения: 80
На вкус как е
?
Илчо Илиев
- майстор
- Мнения: 1549
Едно филмче за опушване на риба, бях дал линк,но не работи, сега го качихме в тубата за по-лесно, дано ви хареса и си откраднете идеи...
http://www.youtube.com/watch?v=uctq49uYYHI
http://www.youtube.com/watch?v=uctq49uYYHI
mlado-maistor4e
- специалист
- Мнения: 80
Благодаря за клипа! Не видях в темата да сте коментирали Генератор за дим(smoke generator) http://www.youtube.com/watch?v=frSrfMjjC3M , някои да е правил такова нещо ? Какъв е недостатъка? От къде мога да си закупя опилки?
Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!

