• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
Илчо Илиев - майстор
За осоляването , саламура 1,1 кг сол/10л вода, независимо какво е месото..
пиле, заек се осоляват 36-48 ч., свинско 5-6 дни...
Пушенето, за пиле-заек 3-4 ч, за свинско поне 8ч
Варенето е 15-20 мин, в зависимост от дебелината на месото...
А после...на мен краката ,а на вас ръцете
С този генератор за пушек може да се увеличи времето за пушене, просто ми се струва,че количеството пушек е по-малко,но...тряя да се гледа и преценява,но предполагам,че ще е с 1 ч повече...
Вместо да давате толкова пари за спец пилки/трици,ползвайте от тези, които са останали като режете дърва, стига да са от твърда дървесина,макар,че от бук/дъб са най добри
stiv1961 - майстор
Ей това чукане чаках :-D , утре купувам пиУето и го насаждам в саламурата. Надявам се в събота или неделя да има снимков материал :)
Вместо да давате толкова пари за спец пилки/трици,ползвайте от тези, които са останали като режете дърва, стига да са от твърда дървесина,макар,че от бук/дъб са най добри
Пари за такива глупости не давам, от миналата есен съм събрал един чувал от нарязаните дърва :)
mlado-maistor4e - специалист
Нямам останали от рязане на дърва , при мен ми идват дори нацепени. Единствено имам "Мише" и Акация от тях мога да дялкам, незнам дали са подходящи ? :roll:
stiv1961 - майстор
mlado-maistor4e написа:
Нямам останали от рязане на дърва , при мен ми идват дори нацепени. Единствено имам "Мише" и Акация от тях мога да дялкам, незнам дали са подходящи ? :roll:
АПсолютно :) , особено ,,меше" или ,,мише" :? - не знам точно как се пише :)
Илчо Илиев - майстор
Класиката в жанра е бук и меше,но става и с акация...
Там от където вземаш дървата , питай за някой чувал пилки, вярвам няма да ти откажат...бих ти изпратил,но по-евтино ще е да си купиш от ония специалните...
mlado-maistor4e - специалист
Меше имам в изобилие, ще надялкам. Умувам между две конструкции на генератора за дим.
Изображение
Изображение
:rolleyes: или варианта на Стив
Илчо Илиев - майстор
Втория изглежда по-удачен, при първия има вероятност да духа и в димогенератора и да разпалва пилките....
stiv1961 - майстор
Илчо Илиев написа:
Втория изглежда по-удачен, при първия има вероятност да духа и в димогенератора и да разпалва пилките....
Няма да духа в димогенератора, виж накъде е насочена тръбичката която идва от компресорчето. По този начин въздуха ще ,,засмуква" дима от генератора и ще го вкарва в пушилнята.

Прикачен файл

smoke_generator_high_nozzle.jpg
smoke_generator_high_nozzle.jpg (32.35 KиБ) Видяна 4647 пъти
Илчо Илиев - майстор
Прав си, сабахлям нещо не довиждам явно....изобщо не отразих пунктираните линии...
filmatoplo - майстор
На прав път сте , трябва да стане като пулверизатор , или ижектор .
Последна промяна от filmatoplo на чет яну 30, 2014 7:21 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: