Не знам от къде ти е дошла тая идея,но според мен няма да стане...все едно да сушиш краставици....
Соленето става или със суха сол или със саламура и до тук, ако я провисиш да съхне, тая ми ти сланина по-скоро ще се ограни от колкото да изсъхне като филе..
Соленето със суха сол е елементарно- в подходящ съд(аз ползвам пластмасова кофа от сирене)насипваш 2 шепи сол и редиш пласт сланина и пак сол и...докато свърши сланината..
При солене със саламура- 1,1 кг сол на 10л вода... кофа+сланина+саламура, като м'атряла не бива да е повече от половината обем на съда,а саламурата тряя да е до горе..т.е. саламурата тряя да е два пъти повече от сланина/месо,иначе не се осолява достатъчно....
От то на сетне, като мине поне седмица, може да правиш каквото искаш, да я ядеш така, да я опушиш, да я завариш в солена вода/зелева чорба/ и да я паприковаш,само за сушене не съм убеден,че ще се получи, но това не пречи да пробваш...
Соленето става или със суха сол или със саламура и до тук, ако я провисиш да съхне, тая ми ти сланина по-скоро ще се ограни от колкото да изсъхне като филе..
Соленето със суха сол е елементарно- в подходящ съд(аз ползвам пластмасова кофа от сирене)насипваш 2 шепи сол и редиш пласт сланина и пак сол и...докато свърши сланината..
При солене със саламура- 1,1 кг сол на 10л вода... кофа+сланина+саламура, като м'атряла не бива да е повече от половината обем на съда,а саламурата тряя да е до горе..т.е. саламурата тряя да е два пъти повече от сланина/месо,иначе не се осолява достатъчно....
От то на сетне, като мине поне седмица, може да правиш каквото искаш, да я ядеш така, да я опушиш, да я завариш в солена вода/зелева чорба/ и да я паприковаш,само за сушене не съм убеден,че ще се получи, но това не пречи да пробваш...