Това горното го копирах
не се е случвало с мен , но си знам че известно количество се поема от дървесината на бурето , затова и не се задържа дълго в бурето де
.Най добре да се придържаме по класиката -варим що варим и преваряме , престоява известно време с отворен капак на бидона с няколко нарязани ябълки да поемат вредните отрови , добавяме за няколко дена и цепениците от черница за цвят ,мерене на градуси и нагласяне с дистилирана вода по желание , и после наливаме в стъклени бутилки ,затапваме и надписваме
.И да се следи за цвета , че един забравил и докара цвят на кока кола
.Смятам че добавки като -лукчета,дъвка и есенция не си струва.
filmatoplo написа:Преди време и аз сложих ракия в 20-литрово дъбово буре да отлежи.
filmatoplo написа:На другия ден отидох да проверя, както обичайно за течове и познайте - Тапата беше пипана и ракията намаляла !...моя метод за отлежаване е по-сигурен...сутринта слагам едно шише легнало в хладилника и до вечерта е готово
