• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
Съвети за начинаещи готвачи.
filmatoplo - майстор
Това горното го копирах :wink: не се е случвало с мен , но си знам че известно количество се поема от дървесината на бурето , затова и не се задържа дълго в бурето де :drinkers: .Най добре да се придържаме по класиката -варим що варим и преваряме , престоява известно време с отворен капак на бидона с няколко нарязани ябълки да поемат вредните отрови , добавяме за няколко дена и цепениците от черница за цвят ,мерене на градуси и нагласяне с дистилирана вода по желание , и после наливаме в стъклени бутилки ,затапваме и надписваме :wink: .И да се следи за цвета , че един забравил и докара цвят на кока кола :-D .Смятам че добавки като -лукчета,дъвка и есенция не си струва.
teon - специалист
filmatoplo написа:
Преди време и аз сложих ракия в 20-литрово дъбово буре да отлежи.
filmatoplo написа:
На другия ден отидох да проверя, както обичайно за течове и познайте - Тапата беше пипана и ракията намаляла !
...моя метод за отлежаване е по-сигурен...сутринта слагам едно шише легнало в хладилника и до вечерта е готово :-D
iivanov - майстор
Пък аз кат се връщам от казана слагам тубите легнали.Докато стигна вкъщи вече е отлежала.
iivanov - майстор
Събудете се ракиджии!
Събрал съм 12 кг акация на които смятам да сложа 50 кг декстроза и съответното количество вода и лимонена киселина.Колко мая да сложа7
nikolson - майстор
iivanov написа:
Събудете се ракиджии!
.Колко мая да сложа7
Изпи ли я,бе! Браво!
На гроздето се слага 900 грама мая на 1 тон грозде.
Илчо Илиев - майстор
Иво, декстрозата е монозахарид и няма нужда от киселина,а иначе може да ползваш дрожди, като в малък съд-кофа, си направиш закваска...

П.П. Преди 2-3 г правих експеримент , заредих еднакво количество джанки с еднакво количество захар и декстроза, резултата беше в лееек плюс за захарта..
iivanov - майстор
В процес на отлежаване. :-D :-D :-D

Прикачен файл

IMG_20130705_204957.jpg
stamenov1 - специалист
Ето ви от мен едно старо книжле за ракии казани и приготвяне в PDF формат.
http://dox.bg/files/dw?a=b6f6e409dc
valentor - специалист
Кайсия

Прикачен файл

2013-07-11.jpg
2013-07-11.jpg (69.25 KиБ) Видяна 4636 пъти
niki_nadj - специалист
valentor написа:
Кайсия

Ако може подробности ??? :shock:
  • 1
  • 4