SEV написа:Но филето не ми се получава,все е солено.Правя го по следния начин,овалвам обилно в сол за два дена и после измивам старетелно и кисна за половин час.После подсушавам и мажа кайзер пастата.Колко според вас трябва да кисна във вода за да не е толкова солено.Не че друго но много вино пиеМоята рецепта е следната: колкото време стои в солта, толкова време изкисвам във вода. Например аз ги осолявам за 24-36 часа, после изкисвам също толкова като периодично сменям водата. Сега някои ще кажат, че се изкисва в течаща вода, аз го правя в спокойна
stenmark написа:Стив от къде купуваш чимена .Миналата година си купих две пакетчета от централния пазар срещу чешмата, но сега след тези промени не знам
stiv1961 написа:Моята рецепта е следната: колкото време стои в солта, толкова време изкисвам във вода...
stiv1961 написа:За кайзероването ...Добавям черен пипер, малко сол...Явно е, че става, щом го правиш. Но според мен толкова изкисване е излишно и ще споделя защо мисля така. Мисля, че солта е за изтребване на разни гнилостни бактерии и затова е "консервант". Моите мръвки ги държа в сол, докато ми дойде настроение да ги подправям. И сега имам едни от 16 дена... Но ако ги изкисвам повече от 4 часа и полвина се обезсоляват и трябва да добавям сол (като теб) в обмазката. Та от една страна се чудя дали 2-3 дена в сол е достатъчно за проникването на солта до сърцевината на мръвките (говорм за мръвки с дебелина до 2 см, нали), и от друга страна - защо да чакаме да изкараме всичката сол "извътре", като после ще я досоляваме?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: