• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
Да, но за да не се рови в темата я пуснах пак, става перфектно мезе, но както писах с телешките сърца си е голяма хамалогия. :drinkers:
КИМИ - специалист
kuger написа:
КИМИ написа:
Имам един въпрос към по-опитните по темата:
Ако взема свинска рибица и я обработя като за сушене, мога ли да я провеся в кухнята- имам един корниз към бокса, където не пречи, малко встрани от климатика, през деня там няма никой и не пречи, а климатика си духа денонощно и е 17-18 градуса, и дали ще капе нещо, в кухнята не се готви, миризми?
Мисля топло ще му е. Ако пасва да овесиш мезето срещу външното тяло на климатика ще е супер.
Естествено, климатика да е в режим на отопление.
Колко време (като минимум) да го държа отвън пред климатика, и още един въпрос- има ли опасност от нападение от птици?
kuger - майстор
Времето? На принципа "когато ми хареса". Проверявам. Понякога от проверки, докато стане, не остава нищо. Отбелязвам, че сърца не съм правил, "работя" със свински врат.
У нас двете външни тела на климатиците са едно срещу друго, на разстояние около 4 метра. Но, не увесвам точно срещу струите по причини:
1. Мърмореща съпруга, защото се пада по средата на терасата,и пречат на прането.
2. По-важната причина са гларусите, нагли крадци :shock:, на последен етаж съм, а тия имат орлов поглед :-D
Забравих, за около 5-7 дена продукта е готов.
КИМИ - специалист
kuger,
във Враца гларуси определено нЕма, вЕрвай ми.
Други птици нападат ли, защото няма да е защитено с мрежи?
kuger - майстор
Дали? В София видях, в едно село до Раднево също. Вярно е, че в Бургас са навсякъде.
Ако няма гларуси, свраки няма ли? Те също имат печална слава на изкусни крадци, но поне са страхливи. Не като гларуса, да дърпа риба от ръцете ти.
На село съм с видеонаблюдение, отсъствах няколко деня. После, като разглеждах записите се оказа, че съм имал доста "гости". Свраки, които, докато съм там ги няма никакви наблизо. Добре, че нямаше нищо заредено. :)
stiv1961 - майстор
gogo7777 написа:
Гарги..... :lol:
Във Враца даже и гарга не каца :-D
kuger написа:
Дали? В София видях, в едно село до Раднево също.
Те са от ТЕЦ-овете, даже и над Зарата понякога виждам :)
kuger - майстор
stiv1961 написа:
Те са от ТЕЦ-овете, даже и над Зарата понякога виждам :)
Охо, май от къщи пишем,а? Добре дошъл!
КИМИ - специалист
gogo7777 написа:
:-D Във В.... гарга не кацааа.

Измислих го! :idea:
Провисвам мръвката на простора и около нея внимааателно обличам с рибарския ми живарник! Той е голям и дълъг и няма да опира до месото, даже ще пази и от мачките на комшията, че са вълчи размер.
kuger - майстор
КИМИ написа:
gogo7777 написа:
:-D Във В.... гарга не кацааа.

Измислих го! :idea:
Провисвам мръвката на простора и около нея внимааателно обличам с рибарския ми живарник! Той е голям и дълъг и няма да опира до месото, даже ще пази и от мачките на комшията, че са вълчи размер.
И ще го изпортиш, жалко. Това, дето ще се откапи, как ще го махнеш? Най-добре е клетка, но заема място, освен ако не е разглобяема.
Някъде имаше идеи и готови конструкции, тук из форума.
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: