• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 34
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
И него го знам, ама стана чат. дай някакви рецепти/ изпитани/ за валандара.
stiv1961 - майстор
Наденички, бутчета, картофки- голяма вкусотийка, ей :)

Прикачен файл

270420121676.jpg

Прикачен файл

270420121677.jpg

Прикачен файл

270420121678.jpg

Прикачен файл

270420121679.jpg
estqwerty - специалист
ей тоя руснак много добър !!!
ето една точно валандърска рецепта точно като за Гергьовден
печката също много интересна.
http://www.youtube.com/watch?v=mtb9fmGn ... ure=colike
stiv1961 - майстор
Ние адашите / Сталик- Стоян все тая/ сме голяма работа :-D
hameleon - специалист
Лека вариация по темата-стоманен диск ф40 см,дебелина 1 см.След здраво почистване,загряване и омазняване се получи доста добър инвентар за изпичане на палачинки. :tonqe:

Прикачен файл

P1070900.JPG 1

Прикачен файл

P1070901.JPG 2
comunikator - специалист
А как точно ги почиствате преди първата им употреба????
hameleon - специалист
Много здраво търкане с телена четка,забърсване с влажен парцал -тази процедура 2-3 пъти.Следва шкурене с шкурка номер 100 , силно загряване на газовата перустия,намазване с мазнина и търкане с половин глава стар лук до получаване на " оксидация ".
stiv1961 - майстор
hameleon написа:
Много здраво търкане с телена четка,забърсване с влажен парцал -тази процедура 2-3 пъти.Следва шкурене с шкурка номер 100 , силно загряване на газовата перустия,намазване с мазнина и търкане с половин глава стар лук до получаване на " оксидация ".
Преди намазването с мазнина хвърлям два- три пъти по едно канче вода/ при силно загрят валандар/, но внимавайте, получава се ,,Везувий" и всички шупли се събират в средата.
MMIel - специалист
Вчера празнично ме навестиха приятели. Мъжка компания само,че с децата за да могат жените им да се почувстват хора :-D Само гарнитурата (зеленчуков микс) приготвихме на валандара. За останалите мезета (кюфтета, кебапчета, надинички - ако може така да се нарекът, защотото бяха по скоро пълнени черва с месо и шишчета) пуснах тежката артилерия, а именно вдигнатата скара зад валандара.
Ето и рецептата.
Пролетен зеленчуков микс (замразен от метро) -1кг пакет. Направи ми впечатление, че никъде не пише на български какви зеленчуци има в него :evil:
Към него съм добавил 1 тиквичка, 2 моркова(въпреки че в микса имаше), 1 патладжан(някъде му казват син домат) и 500гр гъби. :partyman:

За малко да забравя снимката :lol:

Прикачен файл

IMGP32471.jpg
Последна промяна от MMIel на ср май 02, 2012 8:47 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:) Супер -аз пък пак си пръжнах цаца снощи ,как върви с Ариана :drinkers: .
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 34

Тема "Рецепти за ,,Валандар"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: