kuger написа:Аз пък си мисля, що не посееш малко дрожди след затопляне? Още повече, че смяташ да го правиш на твърдо гориво.Всъщност няма нужда от дрожди - само от търпение


kuger написа:Аз пък си мисля, що не посееш малко дрожди след затопляне? Още повече, че смяташ да го правиш на твърдо гориво.Всъщност няма нужда от дрожди - само от търпение
caribi написа: При вкусване сладни , няма превиране това вино! Не знам вече какво да правя.Ако имаш все още джибри върни виното в тях да си довърши ферментацията там. Аз имах същият проблем тази година с единият бидон. Понеже имах джибри дето ще се варят на ракия, върнах виното в тях и за още две седмици си доизкара ферментацията и сега си е наред. Другият вариянт е да възбудиш на ново ферментацията както каза колегата " atanasov2004" с мая, но ако имаш джибри е по-добрият вариянт. Успех.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: