• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
KingLin - майстор
От тая тема само въжето и клупа могат ме разабонират :lol:
Иначе, кое е бон и кое контра и аз идея си нямам. Така са ги титуловали в магазина и така съм им свикнал. По описание съвпадат с това от Стив. И за сега в личната ми класация бонфиленцето води. Другите меса сякаш по-бързо изсъхват до много твърдо, а то се задържа приятно за рязане и консумация.
mrdds - специалист
Изображение
Да се отчета и аз с лично производство.Благодарение на тази тема започнах да си правя мезетата сам.Малко количество суджук и повече телешка пастърма от шол,заровен 24ч в едра сол и после на бесилото.
Направих си преси за мачкането на месото от дъска ламиниран паркет с 4 болта с крилчати гайки.Една тънка мръвка вече омахахме с другарката. Благодарско на форума!
Stefan_62 - майстор
Дойде реда и за напаравата на конските суджуци. Вчера най-после успях да ги накича и сега очаквам крайният резултат. Бях отделил към килограм от каймата за дегустация и снощи с приятели я пробвахме на кюфтенца и червено винце, оказа се, че съм я докарал отлично на подправки. Тия дни ще се пробват и самите суджуци на гребенче върху скаричката :lol:
Изображение
Чираче - майстор
Не ги оставяй да се допират един с друг. Пусни има вентилатор да ги обдухва.
Stefan_62 - майстор
Чираче написа:
Не ги оставяй да се допират един с друг. Пусни има вентилатор да ги обдухва.
Ами те така са наредени, че не се допират и 24ч ги обдухва вентилатор. По този начин суша от няколко години. :drinkers:
Чираче - майстор
От снимката не личи да е така. Особено в средата. Но ти си знаеш най-добре.
kuger - майстор
Чираче написа:
От снимката не личи да е така. Особено в средата. Но ти си знаеш най-добре.
Гледай в перспектива, два пръта са.
timo1 - специалист
Екстра рецепти пускате :partyman:
Оня ден закачих и от тая с ракията :tonqe: ,сърцата и те станаха екстра,само свинските нали са по малки трябва само на 2 парчета иначе изсъхват доста,ама нема да останат де :-D
Изображение
Изображение
:partyman:
Последна промяна от timo1 на чет яну 15, 2015 1:28 pm, променено общо 1 път.
KingLin - майстор
Колега Тимо намали малко размера на снимките че така трудно се вижда :)
Въпрос: Под какво друго име знаете чимена? Четох уикито и други сайтове и се обърках - за пастърмата смлени семена или сухи листа се ползва?
Stefan_62 - майстор
KingLin написа:
за пастърмата смлени семена или сухи листа се ползва?
Използват се смлени семена, по супер маркетите продават чимен и на зърна и смлян. По добрият вариянт е да си го вземеш на зърна и ти да си го смелиш /по-ароматен е/, но става и млян аз такъв използвам. :drinkers:
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: