• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
mi6el - специалист
Да ви споделя ,
страхотна рецепта става бързо лесно и мн. вкусно :-D
Необходими продукти :Изображение
1.Св. гърди -обезкостени
2. К.краставички -нарязани на лентички
3. Гъбки - може и пресни
4. Свинска кожа- продават я бабите по пазарите
5. Босилек - може и пресен
6. Кимион-млян
7.Черен пипер-млян
8. Зелева чорбЪ :-D
НЕ СЕ СЛАГА СОЛ !!!
Свинската кожа може да се замени с филетирано телешко месо .

Нарязвате си продуктите по показания начин.

Свинската кожа нарязвате на квадратни парчета
Изображение Изображение

В парчетата кожа слагате от св .гърди , к .краставичка и гъбки,
завивате стегнато на руло и завързвате с дебел конец .
Поръсвате продуктите с кимион и ч.пипер
Изображение Изображение

Подреждате сърмичките в тенджУра , и ги заливате със зелевата чорба .
Изображение Изображение

Похлупвате с чиния , мятате ги да се варят на тих огИн . :wink:
Изображение

Чакате ги да се сварят около час .
През това време обилно слюноотделяте , от аромата който се носи :-D
След това ги изваждате и подреждате в тавичка .
Поръсвате с лют пипер , и запичате в силна фурна , за около 15-20 мин.
Изображение Изображение
Да ви е сладко :)
Последна промяна от mi6el на ср фев 25, 2009 9:55 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
ох вълчи глад ме споходи:)
rulom - модератор
Ми6е, омръзна ми да ти оправям снимките :-D Да знаеш че ми дължиш поне две сърмички :-D :wink:
Ей сега си записвам цялата страница, барабар със снимките...и да знаеш че не е честно, тъкмо вечерях...и сега пак съм гладен :cool:
svetliopi44 - Чирак...
Мишел нарочно го правиш нали :) :) :)
Сутрин мекици пък вечер сърми ... добре че съм си финничък та има къде да слагам... :lol: :lol: :lol:
mi6el - специалист
rulom- Какво им правя на снимките :? :) :? :)
Нали съм споменавала че съм индианец с РС-то :roll:
Имаш ги сърмите ,пращам ги с DHL



:lol:

svetliopi44- Не бе пич , :wink:
само споделям опит :wink:
rulom - модератор
Снимките са идеални, само пускай по една шпация(пауза) между тях(между линковете, да ги разделиш), че иначе излизат една до друга и трябва да се мести асансьорчето отдолу за да се видят :wink:
Ма не че ми тежи...за тебе винаги :wink:
dundurma - специалист
БРАВОС-айдеееееееееее потекоха ми лигите :-D :-D
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 1:48 am, променено общо 1 път.
emil_v r - майстор
:evil: Това са субпродукти , това е вредно .


Пръжки , от вчера , пекат се на тия новите тигани без нищо , от двете страни , само накрая ливвашш малко зехтин + чесън .

Броколите не видях как ги правиха , но са на мозААк :evil: , по- са хубави от месото .

Бира с темп. +4 град. :evil:

Прикачен файл

DSC06973.JPG
DSC06973.JPG (114.94 KиБ) Видяна 9098 пъти
NRG7 - специалист
С червено винце,как ще вървяяят... =D> Страхотно ястие,поздравления mi6e . :)
  • 1
  • 2

Тема "вълчи сърми" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: