Съвети за начинаещи готвачи.
booooo55 - специалист
Картофи около 1 кг.
Кайма около 0.5кг. - моето предпочитание е 100% свинско месо,смляно от бут
Глава кромид лук
Морков-1бр.
Чушка-1бр.
Чаена лъжичка червен пипер
Супена лъжица доматено пюре
Щипка кимьон
Телешки бульон
Чубрица
Сол
Дафинов лист
Щипка черен пипер
Магданоз
Олио

Обелваме,измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите.След което ги поставяме в тава и ги посоляваме.Нарязвяме на ситно лука и чушката,а моркова настъргваме на ренде.Каймата поставяме в дълбока купа,като я замесваме с кимьона,черния пипер,телешкия бульон и малко вода.Задушаваме зеленчуците в тиган,като накрая добавяме червения пипер,разбъркваме и добавяме доматеното пюре.Слагаме в тигана и омесената кайма,чубрицата и запържваме около 5 минути.Получената смес поставяме в тавата с картофите,доливаме вода така че да покрие ястието,добавяме дафиновия лист,разбъркваме и слагаме в фурната да печем.По желание поръсваме с магданоз готовото ястие и люта чушка от буркан.

Прикачен файл

P1040228.JPG
ivo_dedko - специалист
Добре де ама аз така и не разбрах- кога ще ям мусака :supz:
booooo55 - специалист
ivo_dedko написа:
Добре де ама аз така и не разбрах- кога ще ям мусака :supz:
Ааа брачед,ти сложи ракията,пък за другото не мисли.
Радвам се,да те чуя. :partyman:
ivo_dedko - специалист
Е имам една ама е много стара на 34г. -незнам да не е развалена :partyman:
lybaka7821 - помощник
Маре,таа пустиня са неразваля.
MeanMachine - напреднал
на скоро приятелката ми направи мусака с ориз, първоначално бях скиптичен понеже обожавам мусака но с ориз? е само да споделя стана страхотно или можеби защото тя я направи :)

П.П. Честит 8ми март на всички дами! :)
Тази мусака съм я опитвала ( без кимион и дафинов лист) наистина става много вкусна. Дори не беше запечена във фурна, а приготвена на котлона, докато остане само на мазнина.

Тема "Мусака без заливка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: