Картофи около 1 кг.
Кайма около 0.5кг. - моето предпочитание е 100% свинско месо,смляно от бут
Глава кромид лук
Морков-1бр.
Чушка-1бр.
Чаена лъжичка червен пипер
Супена лъжица доматено пюре
Щипка кимьон
Телешки бульон
Чубрица
Сол
Дафинов лист
Щипка черен пипер
Магданоз
Олио
Обелваме,измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите.След което ги поставяме в тава и ги посоляваме.Нарязвяме на ситно лука и чушката,а моркова настъргваме на ренде.Каймата поставяме в дълбока купа,като я замесваме с кимьона,черния пипер,телешкия бульон и малко вода.Задушаваме зеленчуците в тиган,като накрая добавяме червения пипер,разбъркваме и добавяме доматеното пюре.Слагаме в тигана и омесената кайма,чубрицата и запържваме около 5 минути.Получената смес поставяме в тавата с картофите,доливаме вода така че да покрие ястието,добавяме дафиновия лист,разбъркваме и слагаме в фурната да печем.По желание поръсваме с магданоз готовото ястие и люта чушка от буркан.
Кайма около 0.5кг. - моето предпочитание е 100% свинско месо,смляно от бут
Глава кромид лук
Морков-1бр.
Чушка-1бр.
Чаена лъжичка червен пипер
Супена лъжица доматено пюре
Щипка кимьон
Телешки бульон
Чубрица
Сол
Дафинов лист
Щипка черен пипер
Магданоз
Олио
Обелваме,измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите.След което ги поставяме в тава и ги посоляваме.Нарязвяме на ситно лука и чушката,а моркова настъргваме на ренде.Каймата поставяме в дълбока купа,като я замесваме с кимьона,черния пипер,телешкия бульон и малко вода.Задушаваме зеленчуците в тиган,като накрая добавяме червения пипер,разбъркваме и добавяме доматеното пюре.Слагаме в тигана и омесената кайма,чубрицата и запържваме около 5 минути.Получената смес поставяме в тавата с картофите,доливаме вода така че да покрие ястието,добавяме дафиновия лист,разбъркваме и слагаме в фурната да печем.По желание поръсваме с магданоз готовото ястие и люта чушка от буркан.