Хайде и от мен една темичка.Писна ми от ментета с разни Е-та и реших сам да си направя горчица.И да ви кажа стана и то каквааааа.............Да си оближеш пръстите.Първата я направих от смлени семена на черен и бял синап.Рецептата е проста,но не япомня в момента.Те принципно всички си приличат.Важното е какво ще сложиш после за овкусяване.Ако има интерес към темата ще се радвам да обменим идеи.
Съвети за начинаещи готвачи.
Tzezar
- специалист
9 мнения в "Горчица домашно производство"
stiv1961
- майстор
- Мнения: 5124
Tzezar написа:Хайде и от мен една темичка.Писна ми от ментета с разни Е-та и реших сам да си направя горчица.И да ви кажа стана и то каквааааа.............Да си оближеш пръстите.Първата я направих от смлени семена на черен и бял синап.Рецептата е проста,но не япомня в момента.Те принципно всички си приличат.Важното е какво ще сложиш после за овкусяване.Ако има интерес към темата ще се радвам да обменим идеи.С черен и бял синап горчица не става
Tzezar
- специалист
- Мнения: 140
Ето нещо което ще пробвам скоро http://blog.i.ua/community/3333/990769/
crez
- майстор
- Мнения: 2716
1.В чаена чаша вода се слага 1 супена лъжица захар, малко сол, 1-2 дафинови листа, 2-3 карамфилчета, на върха на ножа канела на прах, и се слага да ври, докато се стопи захарта. След това получената отвара се прецежда през цедка. След като изстине, прибавя се ½ чаена чаша оцет. Около 150 г горчица на прах се пресява и в нея се налива половината от получения разтвор – отвара и оцет. Разбива се добре с тел и се оставя да узрява 2-3 дни, като всеки 4-5 часа се разбърква. На другия ден се прибавя останалата половина от течността и около 1 супена лъжица олио и наново се разбърква добре. Дадените количества продукти може да се намалят или увеличат според нуждите. Горчица, съхранявана на студено, се запазва по-дълго време.
2.Смелете бялото и черното синапено семе в кафяна мелачка, прибавете черния пипер, малко карамфил и семе от копър. Внимавайте да не прекалите с карамфила, защото вкусът и ароматът му са силни. При нужда след смилане, добавете синап на вкус. Към смелените съставки добавете мед, винения оцет и малко вино. Бъркайте и при нужда добавете малко оцет, докато получите консистенция на горчица. Оставете я на хладно да престои, за да се сгъсти
2.Смелете бялото и черното синапено семе в кафяна мелачка, прибавете черния пипер, малко карамфил и семе от копър. Внимавайте да не прекалите с карамфила, защото вкусът и ароматът му са силни. При нужда след смилане, добавете синап на вкус. Към смелените съставки добавете мед, винения оцет и малко вино. Бъркайте и при нужда добавете малко оцет, докато получите консистенция на горчица. Оставете я на хладно да престои, за да се сгъсти
Tzezar
- специалист
- Мнения: 140
Точно с черен и бял синап става.Начина на приготвяне е идентичен и сходен в различните рецепти.Аз меля с ония румънските машинки за подправки. Избирате керамична или стъклена купичка и така полученото брашно в нея.Стопля се вода.Някъде дават да заври, другаде около 60С. Залива се на тънка струйка и нещо много важно - трябва да се получи гъста каша като пластелин.Това го установих от проба-грешка.След това доливате вода колкото да покрие кашата, и оставяте на стайна температура най-малкото 10-12 ч.Става доста огнена смес. Аз обикновено на другата вечер опитвам и почвам да подправям с малко захар, може и кафява, сол, балсамов оцет или винен, щипка канела, карамфил, бахар, малко копър, настъргана ябълка или хрян.Въпрос на предпочитание.Може да се добави и бяло вино, уиски или коняк кой както си хареса......Въпросът е, е че е истинска.
Тема "Горчица домашно производство" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!

