Хайде и от мен една темичка.Писна ми от ментета с разни Е-та и реших сам да си направя горчица.И да ви кажа стана и то каквааааа.............Да си оближеш пръстите.Първата я направих от смлени семена на черен и бял синап.Рецептата е проста,но не япомня в момента.Те принципно всички си приличат.Важното е какво ще сложиш после за овкусяване.Ако има интерес към темата ще се радвам да обменим идеи.
								
															
																															
																								
															Съвети за начинаещи готвачи.
		
		
		
		
		
	
		
		
			 
		
	
		Tzezar 
	
				- специалист			
				
				9 мнения в "Горчица домашно производство"
		
		
			 
		
	
		stiv1961 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 5124
 
Tzezar написа:Хайде и от мен една темичка.Писна ми от ментета с разни Е-та и реших сам да си направя горчица.И да ви кажа стана и то каквааааа.............Да си оближеш пръстите.Първата я направих от смлени семена на черен и бял синап.Рецептата е проста,но не япомня в момента.Те принципно всички си приличат.Важното е какво ще сложиш после за овкусяване.Ако има интерес към темата ще се радвам да обменим идеи.С черен и бял синап горчица не става
		
		
			 
		
	
		Tzezar 
	
				- специалист			
				
				- Мнения: 140
 
Ето нещо което ще пробвам скоро http://blog.i.ua/community/3333/990769/
								
															
																															
																								
															
		
		
			 
		
	
		crez 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 2716
 
1.В чаена чаша вода се слага 1 супена лъжица захар, малко сол, 1-2 дафинови листа, 2-3 карамфилчета, на върха на ножа канела на прах, и се слага да ври, докато се стопи захарта. След това получената отвара се прецежда през цедка. След като изстине, прибавя се ½ чаена чаша оцет. Около 150 г горчица на прах се пресява и в нея се налива половината от получения разтвор – отвара и оцет. Разбива се добре с тел и се оставя да узрява 2-3 дни, като всеки 4-5 часа се разбърква. На другия ден се прибавя останалата половина от течността и около 1 супена лъжица олио и наново се разбърква добре. Дадените количества продукти може да се намалят или увеличат според нуждите. Горчица, съхранявана на студено, се запазва по-дълго време.
2.Смелете бялото и черното синапено семе в кафяна мелачка, прибавете черния пипер, малко карамфил и семе от копър. Внимавайте да не прекалите с карамфила, защото вкусът и ароматът му са силни. При нужда след смилане, добавете синап на вкус. Към смелените съставки добавете мед, винения оцет и малко вино. Бъркайте и при нужда добавете малко оцет, докато получите консистенция на горчица. Оставете я на хладно да престои, за да се сгъсти
								
															
																															
																								
															2.Смелете бялото и черното синапено семе в кафяна мелачка, прибавете черния пипер, малко карамфил и семе от копър. Внимавайте да не прекалите с карамфила, защото вкусът и ароматът му са силни. При нужда след смилане, добавете синап на вкус. Към смелените съставки добавете мед, винения оцет и малко вино. Бъркайте и при нужда добавете малко оцет, докато получите консистенция на горчица. Оставете я на хладно да престои, за да се сгъсти
		
		
			 
		
	
		Tzezar 
	
				- специалист			
				
				- Мнения: 140
 
Точно с черен и бял синап става.Начина на приготвяне е идентичен и сходен в различните рецепти.Аз меля с ония румънските машинки за подправки. Избирате керамична или стъклена купичка и така полученото брашно в нея.Стопля се вода.Някъде дават да заври, другаде около 60С. Залива се на тънка струйка и нещо много важно - трябва да се получи гъста каша като пластелин.Това го установих от проба-грешка.След това доливате вода колкото да покрие кашата, и оставяте на стайна температура най-малкото 10-12 ч.Става доста огнена смес. Аз обикновено на другата вечер опитвам и почвам да подправям с малко захар, може и кафява, сол, балсамов оцет или винен, щипка канела, карамфил, бахар, малко копър, настъргана ябълка или хрян.Въпрос на предпочитание.Може да се добави и бяло вино, уиски или коняк кой както си хареса......Въпросът е, е че е истинска.
								
															
																															
																								
															Тема "Горчица домашно производство" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература
 - ↳ Връзки към Интересни сайтове
 - Магазин
 - ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
 - ↳ Крадeни инструменти !!!
 

