• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ky-kyy - майстор
съб май 22, 2021 3:51 pmvlax написа:

Почернее,по-добре е от побелее :-D
:partyman:
Пишката да рипа, другуту не е важно :rolleyes:
iliya_i - майстор
съб май 22, 2021 12:55 pmkuger написа:
съб май 22, 2021 11:32 amsummarit написа:
Здравейте!

Интересува ме някой има ли мнение относно тримера Makita UR3501 1000 W. Трябва ми за няколко стотин квадрата селски двор, обрасъл основно с щир :). Бюджетните бензинови ми се струва, че ще създават повече проблеми, особено като се има предвид, че ще се ползва по няколко пъти в годината. Виждам и разни на Райдер, който са доста евтини и уж 1200-1400 W и 3 години гаранция, което ме устройва, дори и да се наложи да се разходя до някой гаранционен сервиз. Ако имате и други по-добри предложения, моля споделяйте.

Благодаря! Успешен ден!
Машинката, като я гледам, е доста слабосилна. За райграс ще става. При това е с жило, не с вал. Щирът, като прорасне и го изтървеш, прави доста жилаво стебло. Ако има и прораснал лапад, просто забрави да се справи.Ще е нужна по-мощна машинка, работеща с нож, дали тризъб, дали диск.
Мое мнение!
Успешен ден!
Имам една Райдърка 1200W. До сега съм косил с нея 2 пъти - веднъж в началото на септември и веднъж в началото на май. Справя се с щир (септември) и лапад (май), при това с корда 2 мм.
kr1100 - майстор
съб май 22, 2021 2:48 pmvlax написа:
Но не Щил.....Никога Щил.Само Хускварна....
Ха ще ти дойде акъла , ама късно .
Ама пък Щил а е класика при резачките . Има 1 клип с моторна Щилк -а резачка ама с 2 ма човека. :-D Ама тази моторна Щилка е набор някъде 1942/3 г. Да о сега е още работеща, палят я и режат по разни събори на Щил.
Здравейте! Благодаря за отговорите!

По-клипове из Youtube наистина видях разликата в мощността на бензиновата и електрическа, но просто на този етап не ми се вписва бензиновата. Смисъл за моя двор никога няма да се изгори цял резервоар гориво, пък то не може да седи... а други бензинови ДВГ нямам в момента, та ще трябва да се похабява гориво + разправията със смесването и източването му после + а и за хубава марка трябват едни 400-600 лв. В една от големите вериги ми попадна модел на Gardena 1400w за 140 лв, промоционална :), има и нож в комплекта. Изглежда доста добре направена, поне пластмасовата част, в сравнение с другите подобни около нея. Изглежда точно като тази, явно просто я брандират.
Последна промяна от summarit на съб май 22, 2021 7:54 pm, променено общо 2 пъти.
Soviet_Soldier - специалист
Здравейте!

Интересува ме някой има ли мнение относно тримера Makita UR3501 1000 W. Трябва ми за няколко стотин квадрата селски двор, обрасъл основно с щир :). Бюджетните бензинови ми се струва, че ще създават повече проблеми, особено като се има предвид, че ще се ползва по няколко пъти в годината. Виждам и разни на Райдер, който са доста евтини и уж 1200-1400 W и 3 години гаранция, което ме устройва, дори и да се наложи да се разходя до някой гаранционен сервиз. Ако имате и други по-добри предложения, моля споделяйте.

Благодаря! Успешен ден!
Ползвал съм няколко електрически, но слаби версии и са несравними със сегашния ми бензинов Райдер. Реално бензиновата техника е по-сложна, по-често се появяват проблеми, отколкото с електрическата. Към този момент с бензиновата мотокоса проблеми не съм имал. Имам и бензинова резачка от марката, която е още по-стара, взимах я с нагласа, че няма да изкара дълго, но и с нея проблеми не съм имал. Поне за работата в домашни условия, техниката на този бранд се справя. Стремя се да ги съхранявам на тъмно и сухо място, ползвам ги само с масла маркова синтетика, обслужвам веднъж в сезона валовете и редуктора. Веднъж в сезона чистя въздушния филтър на косата, както е и желателно да се поглеждат оборотите на тахометър, който се купува отделно. Бензиновите филтри също се сменят, като цяло поддръжката на бензиновата техника си е значително по-сложна. Експлоатацията на бензиновите мотокоси излиза по-скъпо в сравнение с електрическите, но в моя случай бе наложително. С диск 40т, 43 кубиковата версия сваля, дори малки дръвчета с дебелина 15+см мощност определено имат. Ако все пак взимате китайска бензинова коса, гледайте да е с 43 кубиковия двигател, защото 52 кубиковите се правят от същите цилиндри, но по-разточени, а натоварванията при тях са по-големи, съответно и ресурса по-малък. Ако не Ви е наложително да ползвате бензин, по-добре вземете на ток.

Ето я въпросната Макита, от която се интересувате в действие. Нагледно може да прецените, дали ще Ви устройва като мощност:

Влаксолин, на тебе ти вярвам за Щилката. Да беше някой друг.... Пиши тука, че то си му е мястото!
Вчера бръмчах една Vion, стройна, слаботелесна, почти за без пари и.....
Бе влюбен съм, ама не я намирам да се продава, че да заприходя тестова машина. Едно и също като райдър, део, тинтири-минтири. Трудно пали, но пък работи просто перфектно. Не я врътнах, понеже момчурляка си е хванал чалъма и бръмчи здраво. Реших да не му се меся изобщо, по отношение на машинката- как да работи, какво масло и как да смесва, съхранява и т.н. В момента е разбъркал бензин с McCULLOCH 1/50 и всичко си стои къде на слънце, къде на светло, топло.......
Мисля, че ще издържи дълго.
Резачката му е McCULLOCH 38 нещо си, плачеща за настройка, ама греда- иска си специална отвертка. Умрях си от мъка. Машина на около 30 кубика дърва, никога не почиствана и регулирана, както и незаточвана верига. Ужас!!!
Бе сякаш има някаква тенденция, професионалистите не четат форума- съответно не знаят с какво и как. Ще започна да им цитирам тукашните спецове, че белким се научат. В Пирдоп ги гледах, и там тъй бръмкат, ама не спрях да ги шутна.
https://photos.app.goo.gl/pce1XpBjZ22Fjs6W9
iliya_i - майстор
Ти мощности на електрическа и бензинова недей сравнява. Те нямат нищо общо по между си!

Примерно електрическа 1200 W. Това е мощността която консумира от контакта. Реално мощността на изхода е някъде около 1000W. Оборотите са относително постоянни и не се влияят много от натоварването.

При бензинова примерно 1500W - това е реалната мощност на вала. Но там оборотите се регулират чрез газта. Максималният въртящ момент не е при максималните обороти и него на практика никой (особено неопитен) не може да я постигне, освен на специален стенд.

За мен напрактика тези двете са напълно съизмерими. Останалото е статистика, за да не се спекат клавиатурите на Войника и Пожарникаря.

И не забравяй - при електрическите нямаш проблемите на моторетката. Нея я настройваха 10 страници :-D .
Явно ти имаш ток на мястото.
ZEDYCUS - майстор
summarit
Заглавие: Re: Моторна коса тример каква ? Отговори с цитат
Здравейте! Благодаря за отговорите!

По-клипове из Youtube наистина видях разликата в мощността на бензиновата и електрическа, но просто на този етап не ми се вписва бензиновата/quote]

Внеси си модел Макита ur2300 от Германия с прав вал с жило е 1000вата, продава се само с диск 23 см, но продават и предпазител за тример с глава. Резбата е лява 10 мм и кордови глави има всякакви и в Бг. Вчера косих само с кордата 2,4 мм високи треви жилави с издънки слива, екстра се справя. С диска се справя още по добре когато изпусна тревата няколко седмици.
Това за слабатан мощност на Ел тример като гледам го пишат хора които са пипали само китайски тример, ма там мерните единици са други. :wink:
:partyman:
Добавям две снимки за яснота, това е част от двора. Кофата е 10 литра 30 см висока. Косата не вижда никакъв зор.

Прикачен файл

viber_image_2021-05-23_09-03-43.jpg

Прикачен файл

viber_image_2021-05-23_09-05-53.jpg
feikot - специалист
Здравейте!

Благодаря! Успешен ден!
Вземи си или от тримеринаедро или викимашини един турбо китаец за 130-40 лв и коси на воля. Никой не те кара да пълниш цял резервоар,можеш да си направиш и 200 мл. двутактова горивна смес.
kr1100 - майстор
нед май 23, 2021 7:03 amZEDYCUS написа:
....Добавям две снимки за яснота, това е част от двора. Кофата е 10 литра 30 см висока. Косата не вижда никакъв зор.
Тази трева е сочна и крехка и не се увива около главата. При мен тревата като се увие с наточн нож едва я режа.
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: