Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Никой няма да метне на състезателен кон скъсан чул, за да го продаде на поносима цена.
Бойко, пишеш ги едни захаросани...
Плащаш най много за онова, което си мислиш, че заслужава, ако си свободен за трезва преценка.
пет юни 25, 2021 9:23 pmSoviet_Soldier написа:
пет юни 25, 2021 8:52 pmbogo написа:

Имах голям мерак да набия пари в Щил или Хускварна, но засега ще се въздържа.
Ще Ви дам идея да разгледате McCulloch B40 B, това е добър среден вариант, на практика получавате стар модел Husqvarna на по-ниска цена. B40 B, мисля че беше на основата на Husqvarna 543rs. Предполагам знаете, че McCulloch е бюджетна дъщерна компания на Husqvarna. Този бранд е интересен вариант, ако искате да се сдобиете с маркова техника, но на поносима цена.
Здравейте,

Да знам е фирмата, но прочетох, че са китайски машини брандирани под дъщерната фирма на Хускварна, ако бъркам ме поправете.
Soviet_Soldier - специалист
пет юни 25, 2021 11:11 pmbogo написа:

Здравейте,

Да знам е фирмата, но прочетох, че са китайски машини брандирани под дъщерната фирма на Хускварна, ако бъркам ме поправете.
Така е, има модели, като мотокосите B43BT или резачките CS-35, които са ребрандиирани китайци, но имат и свои модели по конструкция на Husqvarna. Примерно двигателите "OxyPower" на McCulloch, всъщност са "X-Torq" на Husqvarna. По-горе съм споменал CS-42S, още не пръв поглед се вижда, че заглушителя ѝ, е като на Husqvarna 120, просто пластмаските са им различни. А че се произвеждат в Китай, това важи не само за McCulloch, а и за Stihl, Makita и Husqvarna. В Европа правят предимно скъпите професионални модели.

Изображение

Изображение

Изображение
Цветомир Димитров - специалист
пет юни 25, 2021 8:52 pmbogo написа:
пет юни 25, 2021 1:58 pmkalin72 написа:
Засега са добри. Както казах, веднага смених главата и кордата с по-здрави, и по-бързо зареждаща глава. Доволен съм. Пали веднага, икономична е, поне за мен. 0.8 декар 3 резервоара. Ама аз не й давам да диша. Другата седмица пак слизам на лозето, да доокося, та ще имам още наблюдения.
Но за парите си заслужава.
Благодаря ти за споделената информация! Почти съм е купил, но исках инфо от собственик на такава машина. Имах голям мерак да набия пари в Щил или Хускварна, но засега ще се въздържа.
Вземи макълъка,няма да сбъркаш,моя в началото само имаше проблеми с настройка на карбуратора,но от тогава и разказвам играта,икономична,с добра витализация,мощна,лека.То си е твое решение,аз само споделям опит :)
Christo - майстор
Имах голям мерак да набия пари в Щил или Хускварна, но засега ще се въздържа.
Има едно такова "диалектическо противоречие" :) Тези, които имат парите да си купят хубави косачки и резачки, не ги пали много на косене и рязане на дърва... Малко като с виното: Тези, които знаят как се прави вино, не слагат вътре много грозде, а пък тези, които имат грозде, не знаят как се прави вино :lol: Извинявам се, че е малко встрани от темата. Живи и здрави!
съб юни 26, 2021 9:55 amChristo написа:
... Живи и здрави!
Обикновено така се получава.
Не зная Бого колко работа ще отмята, но Цвето би трябвало да "набие" в Щил или Хуск, професионален клас.
Много обичам да работя с моторен уред. Винаги ми е жал, когато премахвам живи дървета. След кастренето, на съседният двор, сърцето ми се свива. Оголи се, а това означава по голяма загуба на влага. С всяка сеч и всяко разчистване, мислим, че си помагаме, но от друга страна си вредим.
Живи, здрави и удачен избор!
Да ви кажа момчета-за косачката дадох доволни пари.Но целта ми не е била да я взема и да се хваля наляво-надясно,взех я за да ми върши работа и до момента е желязна тапата днес дето се прецака та не можах да свърша работа.Но съм доволен като цяло :)
съб юни 26, 2021 12:35 pmЦветомир Димитров написа:
Да ви кажа момчета-за косачката дадох доволни пари.Но целта ми не е била да я взема и да се хваля наляво-надясно,взех я за да ми върши работа и до момента е желязна тапата днес дето се прецака та не можах да свърша работа.Но съм доволен като цяло :)
Рано е да се каже, няма още пълен сезон, а е изгорила доста бензин. Ежедневна употреба не е хоби, дори "полупрофи". За професионална работа, конструкцията на мотора и материалите са различни.
Дано ти служи повече от това, за което е проектирана, но за следващата ще знаеш!
съб юни 26, 2021 12:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб юни 26, 2021 12:35 pmЦветомир Димитров написа:
Рано е да се каже, няма още пълен сезон, а е изгорила доста бензин. Ежедневна употреба не е хоби, дори "полупрофи". За професионална работа, конструкцията на мотора и материалите са различни.
Дано ти служи повече от това, за което е проектирана, но за следващата ще знаеш!
Следващата стъпка е ясна-545rx ;)
съб юни 26, 2021 12:50 pmЦветомир Димитров написа:
Следващата стъпка е ясна-545rx ;)
На всеки работяга, рано или късно, му увира боба.

Правилен отговор, на изначалният въпрос на темата, що се отнася за такова натоварване.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: