Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Цветомир Димитров - специалист
пет юни 25, 2021 3:05 amSoviet_Soldier написа:
чет юни 24, 2021 12:38 pmЦветомир Димитров написа:
Мислех да взема и резачка Мак ама май ще е догодина
Нали помниш, че като избира мотокосата се бе насочил към McCulloch B43 и ти казах, че това е ребрандирана китайска мотокоса 43 кубика? Е по същия начин имат и един модел резачки McCulloch CS-35, които всъщност са китайчетата от серия 3800. Тая конструкция я има с няколко цилиндъра, 35, 38 и 40 кубика, но от McCulloch явно са счели 35-цата за най-ресурсна. Не мога да кажа, че е лоша, може и от качествени материали да са я поръчали, но все пак е хубаво да си наясно с този факт.
А ти нали помниш че заради тебе главно взех тази :)
към cs 380 съм се насочил,дали е слаба1.3 киловата е.
вт юни 22, 2021 11:52 pmkalin72 написа:
Да се похваля и аз - Деу 52 см3 си взех, разглобяем прът. Един кусур намерих - копчето on/off на ръкохватката често го натискам при работа, като си нагласям ръката :)))

Смених веднага главата с Кордова глава Oleo-Mac LOAD&GO LongLife 130мм, сложих 3мм кръгла корда ОлеоМак, и съм доволен :)
Здравеей,
би ли споделил какви са ти впечатленията от DBC520, DAEWOO. Предварително благодаря!
kalin72 - майстор
Засега са добри. Както казах, веднага смених главата и кордата с по-здрави, и по-бързо зареждаща глава. Доволен съм. Пали веднага, икономична е, поне за мен. 0.8 декар 3 резервоара. Ама аз не й давам да диша. Другата седмица пак слизам на лозето, да доокося, та ще имам още наблюдения.
Но за парите си заслужава.
Soviet_Soldier - специалист
пет юни 25, 2021 11:36 amЦветомир Димитров написа:

към cs 380 съм се насочил,дали е слаба1.3 киловата е.
Зависи за какво ще я ползваш. Ако е класическа битова употреба, иначе казано да се нарежат 15-тина кубика дърва за огрев, както и от време на време някое дърво или клон в градината, ще върши работа. Разбира се, с по-мищноте им модели работата ще върви по-бързо.
В CS-380 не ми харесва безинструменталното натягане на веригата, нито е особено удобно да напъват с пръсти, нито фиксира здраво, като класическата концепция. По тази причина бих се насочил към CS-42S, която е с класическо затягане с 2 болта. Ключето едва ли ще ти натежи много в джоба, пък и е с по-мощен двигател 42 кубика 1500 вата. Голяма разлика в цената на тези две резачки няма.
Пък красиви ги правят ве ма** им американска :)
Майстора дето ми преглежда косачката каза че са здрави ама счупи ли се не можеш да си представиш колко маркучета са.
пет юни 25, 2021 7:46 pmЦветомир Димитров написа:
И аз харесвам черния цвят, но за такъв инструмент не е много практичен. Умишлено верижните триони ги правят в ярки цветове, (най-често в оранжев цвят) за да са лесно забележими, ако примерно я оставиш забутана във висока трева или храсталаци.
Иначе като дизайн и Oleo-Mac доста радват.
пет юни 25, 2021 7:58 pmSoviet_Soldier написа:
пет юни 25, 2021 7:46 pmЦветомир Димитров написа:
И аз харесвам черния цвят, но за такъв инструмент не е много практичен. Умишлено верижните триони ги правят в ярки цветове, (най-често в оранжев цвят) за да са лесно забележими, ако примерно я оставиш забутана във висока трева или храсталаци.
Иначе като дизайн и Oleo-Mac доста радват.
Италианския дизайн е световно признат.
Индианец - специалист
На мен от резачките MCCULLOCH ми харесва най-много Cs340.
Мяркал съм добри отзиви за нея пък и един го гледам доста време я ползв(чисти си пасищата и малко незаконна сеч) а пък и на звук ми хареса машинката.
Иначе за цвета- тия машини едва ли ще ходят в гората и не е болка за умиране.
И ако вземеш китаец слагай хубава верига!
Баща ми беше взел за неговата една ама вместо1.3 е била 1.5 и тук като не си е взел бележката я сложихме на китаеца.
Днес бичих корави трупчета с нея и не мога да позная машината, все едно е чипосана. :-D
пет юни 25, 2021 1:58 pmkalin72 написа:
Засега са добри. Както казах, веднага смених главата и кордата с по-здрави, и по-бързо зареждаща глава. Доволен съм. Пали веднага, икономична е, поне за мен. 0.8 декар 3 резервоара. Ама аз не й давам да диша. Другата седмица пак слизам на лозето, да доокося, та ще имам още наблюдения.
Но за парите си заслужава.
Благодаря ти за споделената информация! Почти съм е купил, но исках инфо от собственик на такава машина. Имах голям мерак да набия пари в Щил или Хускварна, но засега ще се въздържа.
пет юни 25, 2021 8:52 pmbogo написа:

Имах голям мерак да набия пари в Щил или Хускварна, но засега ще се въздържа.
Ще Ви дам идея да разгледате McCulloch B40 B, това е добър среден вариант, на практика получавате стар модел Husqvarna на по-ниска цена. B40 B, мисля че беше на основата на Husqvarna 543rs. Предполагам знаете, че McCulloch е бюджетна дъщерна компания на Husqvarna. Този бранд е интересен вариант, ако искате да се сдобиете с маркова техника, но на поносима цена.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: