• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
bigdragon - майстор
съб юни 03, 2023 12:14 amandreygg написа:
.....
какво е М8 или М10...
Диаметъра на метрична резба в милиметри.
Пример:
М10х1.25
-Външен диаметър на резбата 10 мм;
-Стъпка та резбата 1.25 мм.
mgbagera - специалист
Я малко да събудя темата :)
Понеже повечето линкове назад са стари и неактивни ще попитам и аз за избора на кордова глава.

От около 4г ползвам глава на Хускварна T25 и що годе съм доволен. До сега не съм ползвал друга и нямам база за сравнение но съм доволен. То и аз не я ползвам толкова често (дали има и 10 резервоара годишно).

Обаче днес малко по интензивна работа и на втория резервоар главата издъхна. Беше се разтопила от към редуктора. Там между главата и редуктора често се навива трева, къпини и какво ли не, и може би от триенето а и от топлината на самия редуктор, не издържа и се предаде :sad:

Ползвал съм и тези металните/китайските глави но постоянно трябва да си нося в джоба шестограм и нарязани парчета корда което е доста неудобно.

Та ще се радвам ако споделите малко опит и познания вие с какви работите и доволни ли сте :partyman:
Дали не загрява редуктора поради липса на грес?!
Би могъл да опиташ с някаква глава, която се зарежда без разглобяване. Удобство си е.
https://oleomac.bg/product/235/kordova- ... 110mm.html

Трябва да провериш за съответствие с машината ти. Видях, че има два варианта на твоята кордова глава.
mgbagera - специалист
Слагах му грес но май беше отдавна. Утре ще го напълня пак.
Да тия с бързото зареждане ме кефят но ще е малко трудно нацелването на точния модел. Даже и сегашната глава която ползвам Husqvarna Т25 не я предписват за моя храсторез/тример. Предписват я за модели ....224L,226R..... А аз съм по средата 225R :mrgreen: Ама що годе приляга добре .
  • 1
  • 2

Тема "Шпула за моторен тример каква да си купя ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: