• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
bigdragon - майстор
съб юни 03, 2023 12:14 amandreygg написа:
.....
какво е М8 или М10...
Диаметъра на метрична резба в милиметри.
Пример:
М10х1.25
-Външен диаметър на резбата 10 мм;
-Стъпка та резбата 1.25 мм.
mgbagera - специалист
Я малко да събудя темата :)
Понеже повечето линкове назад са стари и неактивни ще попитам и аз за избора на кордова глава.

От около 4г ползвам глава на Хускварна T25 и що годе съм доволен. До сега не съм ползвал друга и нямам база за сравнение но съм доволен. То и аз не я ползвам толкова често (дали има и 10 резервоара годишно).

Обаче днес малко по интензивна работа и на втория резервоар главата издъхна. Беше се разтопила от към редуктора. Там между главата и редуктора често се навива трева, къпини и какво ли не, и може би от триенето а и от топлината на самия редуктор, не издържа и се предаде :sad:

Ползвал съм и тези металните/китайските глави но постоянно трябва да си нося в джоба шестограм и нарязани парчета корда което е доста неудобно.

Та ще се радвам ако споделите малко опит и познания вие с какви работите и доволни ли сте :partyman:
Дали не загрява редуктора поради липса на грес?!
Би могъл да опиташ с някаква глава, която се зарежда без разглобяване. Удобство си е.
https://oleomac.bg/product/235/kordova- ... 110mm.html

Трябва да провериш за съответствие с машината ти. Видях, че има два варианта на твоята кордова глава.
mgbagera - специалист
Слагах му грес но май беше отдавна. Утре ще го напълня пак.
Да тия с бързото зареждане ме кефят но ще е малко трудно нацелването на точния модел. Даже и сегашната глава която ползвам Husqvarna Т25 не я предписват за моя храсторез/тример. Предписват я за модели ....224L,226R..... А аз съм по средата 225R :mrgreen: Ама що годе приляга добре .
нед юли 06, 2025 11:06 pmmgbagera написа:
Слагах му грес но май беше отдавна. Утре ще го напълня пак.
Да тия с бързото зареждане ме кефят но ще е малко трудно нацелването на точния модел. Даже и сегашната глава която ползвам Husqvarna Т25 не я предписват за моя храсторез/тример. Предписват я за модели ....224L,226R..... А аз съм по средата 225R :mrgreen: Ама що годе приляга добре .
Твоята я дават за машини до 30см3.
mgbagera - специалист
Пак си взех глава "Husqvarna T25" ама новата си отпуска корда сама :shock: и периодично се налага да разглобявам главата и да я навивам наново за да оберат аванса #-o
Нещо тоя сезон не върви от към косене :?

Поръчал съм и една заместител на Husqvarna T25 тези дни ще я тествам да видя тя пък как ще се представи.

:partyman:
вт юли 08, 2025 10:38 pmmgbagera написа:
Пак си взех глава "Husqvarna T25" ама новата си отпуска корда сама :shock: и периодично се налага да разглобявам главата и да я навивам наново за да оберат аванса #-o
Нещо тоя сезон не върви от към косене :?

Поръчал съм и една заместител на Husqvarna T25 тези дни ще я тествам да видя тя пък как ще се представи.

:partyman:
Добре де- поръчал си заместител!
Влизаш тук с въпрос, а не споделяш нищо!
Като какъв се явяваш тук- потребител, според форума, консуматор, член съкооператор.....
Някакво желание у теб да помогнеш някому с личен опит не напира ли така, изотвътре, или си прекалено притеснителен?

Какво ще рече- заместител на Husqvarna T25? Копие от друг производител, на тънкана, или просто ти наричаш заместител нещо марково, от другите големи?
mgbagera - специалист
Днес го взех от Спиди и още не съм го тествал. Няма как да изкажа отзиви. Вечерта като се прибрах от работа валеше и не успях да го пробвам. Утре живот и здраве ще го изпробвам. Иначе да, заместител казвам на копие което прилича на Husqvarna T25. Взех го от сайта на Инстра оод.
За сега мога единствено да кажа че се разглобява много трудно. При оригинала само стискаш отстрани с два пръста и се разглобява. А при тази, пластмасата е много по твърда и едва успявам да я стисна. Бях още в колата когато отворих пратката и определено падна борба докато извадя шпулата. Даже си помогнах с ключа на колата за да успея да я разглобя. Дано стечение на времето като се разработи да разхлаби малко защото ще е мъка с това разглобяване.
Разликата в цената е почти наполовина. Едната е 20 другата 35лв но ако трябва всеки път когато скъсам жилката да се боря с главата докато я разглобя ... Няма да стане. Предпочитам да дам повече пари но да ми е удобно. В краен случай ще седи за резерва.

Утре ако успея да я тествам ще кажа дали се е разхлабила малко или все още е е така трудно за разглобяване :partyman:

П.п: Не си прав. Винаги съм споделял опит когато правя нещо. И съм качвал снимков материал. Даже назад в темата трябва да има снимки на един диск за косене който се изкриви като витло. Просто сега нямаше как да дам отзив.

И преди съм ти го казвал че ти си един от малкото хора в този форум, които ги уважавам много и ценя тяхното мнение.
чет юли 10, 2025 3:51 ammgbagera написа:
.....
П.п: Не си прав....
Със сигурност имам трески за дялане, а никой не е длъжен да се съобразява с очакванията ми.
  • 1
  • 2

Тема "Шпула за моторен тример каква да си купя ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: