Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
To&To - специалист
вт юли 29, 2025 8:18 pmНиколов Н. написа:
Моят е от кофражни платна. Правоъгълник - 2/1. Върши много добра работа. защото ако ти потрябва тор,ще вземеш-има в чували по 2лв., но не знаеш какви болести има вътре. Друг е въпроса, ако имаш здрави връзки със село. Е,нямам в предвид "умните" градски селяндури.
:partyman:
Моите са пластмасови,сглобяеми по около кубик. И да, напълно съм съгласен за болестите и семките вътре. Много внимавам особено какви бурени слагам.
Извън темата, купих си тревна смеска (не евтина) и сега си "отглеждам" детелина и Овчарска торбичка - ама от най-гадните и упоритите. Мислех, че съм приключил с маргаритките. Да де, ама ..нова булка :)
Николов Н. - специалист
Пръскаш с нещо за "широколистни плевели".
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Колко често косиш?
hidrazin - майстор
"Кауза пердута" - тъпата трева си иска повече гледане и грижи дори от доматите...
:partyman:
Николов Н. - специалист
И какво разбираш под " повече гледане и грижи..."?? И ако може без тъпи цитати от Гуугл !?
To&To - специалист
вт юли 29, 2025 9:54 pmНиколов Н. написа:
Пръскаш с нещо за "широколистни плевели".
Не, не пръскам с нищо. Не съм чак такъв маниак. Отделно, че дворът ми е бая голям около 3 дка, пък и искам всичко да си расте естествено. Кося редовно на седмица-две. Спрях да кося преди месец и половина заради горещините и тревата е относително ниска и свежа. Иначе изсъхва и остават кални петна. Отделно, че сега тревата цъфти и дава семената си. Поливам и освежавам чат пат. Абе добре е, нямам изсъхнали участъци. Тревата е около 8-15 сантиметра. Чак септември може да дам откос с най-високото около 8 см и при зазимяването ще а окося ниско и ще мина с аератора навсякъде.
miroki - майстор
При мен между дърветата им саморасла трева. И сега е зелена, не е поливана никога. Коси се около 4 пъти. И почва с великденче и после овчарка. Тук там е и бъзак има, който ме мори.
Сега се намира и позасъхнала.

Прикачен файл

IMG_20250729_222649.jpg
IMG_20250729_222649.jpg (69.59 KиБ) Видяна 568 пъти
To&To - специалист
вт юли 29, 2025 10:28 pmmiroki написа:
При мен между дърветата им саморасла трева. И сега е зелена, не е поливана никога. Коси се около 4 пъти. И почва с великденче и после овчарка. Тук там е и бъзак има, който ме мори.
Сега се намира и позасъхнала.
И аз имам много дървета и при мен е като при теб. Бъзак нямам обаче. Хубавото е че около дърветата е свежа тревата понеже ги поливам и поддържат някаква влага макар и като един вид плевели. Едно време садях боб под дръвчетата и ставаше много хубав без никакви допълнителни грижи, даже колове не слагах :) Минавах с едното поливане :) Последните години обаче нямах време и възможност от други задачи по двора.
miroki - майстор
вт юли 15, 2025 10:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт юли 15, 2025 9:50 pmmiroki написа:
Тоя зеления ли?
Ще ти звънна утре.
Имам 1л. фосфорна киселина, от която ми трябват само 50млл.
Намерих едно шишенце вкъщи. Поне 300 грама е.
Благодаря. За това не ти писах, понеже знам, че имам.
Това обаче е за лозата на отрязаното. За инструментите май не става.
Към края на месеца, а може и след бране. Мятам старите лози. Поне 30 ще са за рязане. Пуснах им младо. Мерлото на лозето почва да зачервява. Имал съм чепки на едногодишните лози (от март миналата година са засадени) Пуснало тук таме чепки с по две зрънца. Иначе, като за едногодишни са станали като 3/4 маркуч. Естествено, като млади, не са пръскани хич.
Имам едни ножици фелко и ми е жал да ги мацам със синкамък. И явно ще режа с други, доказани в боя и малтретирането. :)
miroki - майстор
70% спирт също вършел работа за инструменти. Аз без да исках вече ползвах. 30 секунди престой след намазване на ножиците, преди отрез.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: