Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
To&To - специалист
вт юли 29, 2025 8:18 pmНиколов Н. написа:
Моят е от кофражни платна. Правоъгълник - 2/1. Върши много добра работа. защото ако ти потрябва тор,ще вземеш-има в чували по 2лв., но не знаеш какви болести има вътре. Друг е въпроса, ако имаш здрави връзки със село. Е,нямам в предвид "умните" градски селяндури.
:partyman:
Моите са пластмасови,сглобяеми по около кубик. И да, напълно съм съгласен за болестите и семките вътре. Много внимавам особено какви бурени слагам.
Извън темата, купих си тревна смеска (не евтина) и сега си "отглеждам" детелина и Овчарска торбичка - ама от най-гадните и упоритите. Мислех, че съм приключил с маргаритките. Да де, ама ..нова булка :)
Николов Н. - специалист
Пръскаш с нещо за "широколистни плевели".
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Колко често косиш?
hidrazin - майстор
"Кауза пердута" - тъпата трева си иска повече гледане и грижи дори от доматите...
:partyman:
Николов Н. - специалист
И какво разбираш под " повече гледане и грижи..."?? И ако може без тъпи цитати от Гуугл !?
To&To - специалист
вт юли 29, 2025 9:54 pmНиколов Н. написа:
Пръскаш с нещо за "широколистни плевели".
Не, не пръскам с нищо. Не съм чак такъв маниак. Отделно, че дворът ми е бая голям около 3 дка, пък и искам всичко да си расте естествено. Кося редовно на седмица-две. Спрях да кося преди месец и половина заради горещините и тревата е относително ниска и свежа. Иначе изсъхва и остават кални петна. Отделно, че сега тревата цъфти и дава семената си. Поливам и освежавам чат пат. Абе добре е, нямам изсъхнали участъци. Тревата е около 8-15 сантиметра. Чак септември може да дам откос с най-високото около 8 см и при зазимяването ще а окося ниско и ще мина с аератора навсякъде.
miroki - майстор
При мен между дърветата им саморасла трева. И сега е зелена, не е поливана никога. Коси се около 4 пъти. И почва с великденче и после овчарка. Тук там е и бъзак има, който ме мори.
Сега се намира и позасъхнала.

Прикачен файл

IMG_20250729_222649.jpg
IMG_20250729_222649.jpg (69.59 KиБ) Видяна 153 пъти
To&To - специалист
вт юли 29, 2025 10:28 pmmiroki написа:
При мен между дърветата им саморасла трева. И сега е зелена, не е поливана никога. Коси се около 4 пъти. И почва с великденче и после овчарка. Тук там е и бъзак има, който ме мори.
Сега се намира и позасъхнала.
И аз имам много дървета и при мен е като при теб. Бъзак нямам обаче. Хубавото е че около дърветата е свежа тревата понеже ги поливам и поддържат някаква влага макар и като един вид плевели. Едно време садях боб под дръвчетата и ставаше много хубав без никакви допълнителни грижи, даже колове не слагах :) Минавах с едното поливане :) Последните години обаче нямах време и възможност от други задачи по двора.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: