Здравейте ! С удоволствие съм прочел голяма част от публикациите във сайта и съм впечатлен от задълбочените публикации по много от темите. Ето, че дойде и времето за моя въпрос. Имаме вила вТрънско и всяка година пролетта, двора буквално се задръства със филизи на диви джанки и на акации. Въпреки, че изрязвам всичко до земята, на следващата година трябва да повтарям упражнението отново... Бяха ми казали, да ги изкоренявам едно по едно, но това не е работа. Та въпроса ми е, има ли някакъв друг начин или препарат който би могъл да ми помогне ? Благодаря Ви предварително !
- 1
- 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
20 мнения в "Не мога да се справя със тези саморастъци в двора си"
Христо Христов
- напреднал
С раундъп не се полива, а се пръска!Приготвя се 2%-ов разтвор, с който се напръскват нежеланите растения.Имайте предвид, че унищожава всичко зелено.При пръскане трябва да няма роса и вятър.Оптималния ефект се получава когато третираните растения са в активна вегетация (в случая - края на април, май, юни).След две седмици, ако има незагинали се повтаря пръскането.
Успех!
Успех!
докера
- специалист
Раундъп , както и Космик , са тотални листни хербициди с основен състав глифозат и са основно за борба с плевели . Това означава , че издънките трябва да разлистят , за да има добри резултати от третирането
И двата хербицида проникват в растението основно през листата.
Така че , най-добре изчакай напролет да разлистят добре и пръскай смело
Естествено около тях не трябва да сееш нищо тази година или поне докато не изсъхнат издънките
Проблема е , че така или иначе в земята ще останат коренищата , а те ще гният с години и ако ти пречат - пак ще се наложи да корениш , а и не е сигурно , че с едно пръскане ще ги унищожиш:roll:
Затова и според мен по-добрия вариянт е изкореняването - ако има възможност - вкарай трактор с големи плугове - ще изкорени всичко

Така че , най-добре изчакай напролет да разлистят добре и пръскай смело

Затова и според мен по-добрия вариянт е изкореняването - ако има възможност - вкарай трактор с големи плугове - ще изкорени всичко

todor_velikov
- специалист
действай с брадвичката всяка пролет и есен ,ако искаш да имаш трева и зеленина,ако искаш нива ,може да действаш с трактора 

Привет, дано да не е късно но можеш да пробваш и с едра морска сол.
Баба ми така се оттърва от акациите самрасници - посипваш щедро с морска сол около тях и върху тях /корена им/.
Дано да съм ти била полезна
ЧАО
Баба ми така се оттърва от акациите самрасници - посипваш щедро с морска сол около тях и върху тях /корена им/.
Дано да съм ти била полезна
ЧАО
Deo-x
- специалист
Другият вриант за тоталното унищожение е да се извади дънерите заедно с корените с лопата,кирка и брадва ЗАВИНАГИ колкото и да е трудоемко поне един път се прави взависимост дебелината на дърветата,повече няма да имаш работа с тях
.Това с Раундъпа и Космика ще е трудно и бавен процес понеже се пръска специално за растенията,не за дърветата така ще оскъпиш.Успех за начинанието 

sepultura
- специалист
Deo-x написа:Другият вриант за тоталното унищожение е да се извади дънерите заедно с корените с лопата,кирка и брадва ЗАВИНАГИ колкото и да е трудоемко поне един път се прави взависимост дебелината на дърветата,повече няма да имаш работа с тяхАбсолютно точно и вярно. сега и преди:prayer:.Това с Раундъпа и Космика ще е трудно и бавен процес понеже се пръска специално за растенията,не за дърветата така ще оскъпиш.Успех за начинанието
Прикачен файл
IMG_0344.JPG (169.67 KиБ) Видяна 17701 пъти
Прикачен файл
ПРЕДИ
IMG_0578.JPG (188.91 KиБ) Видяна 17704 пъти
sepultura
- специалист
ПРОЦЕСА НА ДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ДВАТА ЕТАПА

Прикачен файл
IMG_0501.JPG (188.95 KиБ) Видяна 17687 пъти
Прикачен файл
IMG_0502.JPG (148.56 KиБ) Видяна 17687 пъти
Прикачен файл
IMG_0503.JPG (161.27 KиБ) Видяна 17687 пъти
Прикачен файл
IMG_0504.JPG (173.12 KиБ) Видяна 17687 пъти
Прикачен файл
IMG_0505.JPG (170.18 KиБ) Видяна 17687 пъти
- 1
- 2
Тема "Не мога да се справя със тези саморастъци в двора си" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература