• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте ! С удоволствие съм прочел голяма част от публикациите във сайта и съм впечатлен от задълбочените публикации по много от темите. Ето, че дойде и времето за моя въпрос. Имаме вила вТрънско и всяка година пролетта, двора буквално се задръства със филизи на диви джанки и на акации. Въпреки, че изрязвам всичко до земята, на следващата година трябва да повтарям упражнението отново... Бяха ми казали, да ги изкоренявам едно по едно, но това не е работа. Та въпроса ми е, има ли някакъв друг начин или препарат който би могъл да ми помогне ? Благодаря Ви предварително !
panalov - специалист
Мисля че препарата се наричаше РАУНДЪП ,мажеш дънера с него иза по сигурно сипваш около дънер.Точно сего му е времето. Имай предвид ,че мори всичко в радиус 0,50 см
valey - специалист
С Раундъб се пръска(с приготвен работен р-р спрямо инструкцията),а по-дебелите стебла се намазват на мястото на срязване.При напръскване цялата растителност наоколо умира.
Христо Христов - напреднал
С раундъп не се полива, а се пръска!Приготвя се 2%-ов разтвор, с който се напръскват нежеланите растения.Имайте предвид, че унищожава всичко зелено.При пръскане трябва да няма роса и вятър.Оптималния ефект се получава когато третираните растения са в активна вегетация (в случая - края на април, май, юни).След две седмици, ако има незагинали се повтаря пръскането.
Успех!
докера - специалист
Раундъп , както и Космик , са тотални листни хербициди с основен състав глифозат и са основно за борба с плевели . Това означава , че издънките трябва да разлистят , за да има добри резултати от третирането :wink: И двата хербицида проникват в растението основно през листата.
Така че , най-добре изчакай напролет да разлистят добре и пръскай смело :wink: Естествено около тях не трябва да сееш нищо тази година или поне докато не изсъхнат издънките :wink: Проблема е , че така или иначе в земята ще останат коренищата , а те ще гният с години и ако ти пречат - пак ще се наложи да корениш , а и не е сигурно , че с едно пръскане ще ги унищожиш:roll:
Затова и според мен по-добрия вариянт е изкореняването - ако има възможност - вкарай трактор с големи плугове - ще изкорени всичко :wink:
todor_velikov - специалист
действай с брадвичката всяка пролет и есен ,ако искаш да имаш трева и зеленина,ако искаш нива ,може да действаш с трактора :lol:
Привет, дано да не е късно но можеш да пробваш и с едра морска сол.
Баба ми така се оттърва от акациите самрасници - посипваш щедро с морска сол около тях и върху тях /корена им/.
Дано да съм ти била полезна
ЧАО
Deo-x - специалист
Другият вриант за тоталното унищожение е да се извади дънерите заедно с корените с лопата,кирка и брадва ЗАВИНАГИ колкото и да е трудоемко поне един път се прави взависимост дебелината на дърветата,повече няма да имаш работа с тях :wink: .Това с Раундъпа и Космика ще е трудно и бавен процес понеже се пръска специално за растенията,не за дърветата така ще оскъпиш.Успех за начинанието :thumbs:
sepultura - специалист
Deo-x написа:
Другият вриант за тоталното унищожение е да се извади дънерите заедно с корените с лопата,кирка и брадва ЗАВИНАГИ колкото и да е трудоемко поне един път се прави взависимост дебелината на дърветата,повече няма да имаш работа с тях :wink: .Това с Раундъпа и Космика ще е трудно и бавен процес понеже се пръска специално за растенията,не за дърветата така ще оскъпиш.Успех за начинанието :thumbs:
Абсолютно точно и вярно. сега и преди:prayer:

Прикачен файл

IMG_0344.JPG
IMG_0344.JPG (169.67 KиБ) Видяна 17703 пъти

Прикачен файл

IMG_0578.JPG
ПРЕДИ
IMG_0578.JPG (188.91 KиБ) Видяна 17706 пъти
sepultura - специалист
ПРОЦЕСА НА ДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ДВАТА ЕТАПА
:axe: :lцl: :feuer: :jump2: :prost: :sauf: :axe: :axe:

Прикачен файл

IMG_0501.JPG
IMG_0501.JPG (188.95 KиБ) Видяна 17689 пъти

Прикачен файл

IMG_0502.JPG
IMG_0502.JPG (148.56 KиБ) Видяна 17689 пъти

Прикачен файл

IMG_0503.JPG
IMG_0503.JPG (161.27 KиБ) Видяна 17689 пъти

Прикачен файл

IMG_0504.JPG
IMG_0504.JPG (173.12 KиБ) Видяна 17689 пъти

Прикачен файл

IMG_0505.JPG
IMG_0505.JPG (170.18 KиБ) Видяна 17689 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Не мога да се справя със тези саморастъци в двора си" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: