Изключително съм ви благодарен за многото и полезни съвети, които получих от всички! Снимковия материал и препратките ще ме улеснят много. В момента почиствам само сухи клони и многото храсти около дърветата. Когато успея да почистя, ще направя и добавя снимки на реалното състояние на дърветата, които не са изсъхнали т.е. не съм отрязъл изцяло, защото са на голяма възраст - над 40 години и не знам какво да правя с корона, неоформяна 20-30 години! Само се страхувам да не отрежа каквото не трябва. Стискайте палци! Още въпроси: как се постъпва с израстналото в основата на старото дърво ново такова? Реже ли се новото или се премахва старото? Саморасляк ли е или възможност за подновяване на самото дърво? Някой казват, че ако се остави младото, то ще е "дивачка" и няма да плододава както трябва, други казват, че си е нормално дърво, за което могат да се полагат съответните грижи! Имам желание, но нямам никакъв опит с овощарството а и нямам познати, които да попитам. Да не говорим, че открих и немалък брой декоративни дръвчета и храсти - лаврово дърво, дървовиден чимшир, люляк, бръшлян по стената на къщата и бог знае още какво има в другата част на двора, до която не мога да се добера все още!
Надявам се темата ще остане дълго време отворена, за да можем да си споделяме информация и помагаме със съвети.
Още веднъж много благодаря на всички !
Надявам се темата ще остане дълго време отворена, за да можем да си споделяме информация и помагаме със съвети.
Още веднъж много благодаря на всички !