• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
mirix - специалист
За Viking имаш един + от мен да не казвам голяма дума вече 10 години някъде я лънгъркаме , засега само 1 път съм смъквал карбуратора да го чистя икапачката на резервоара се спука отгоре. Но не вземай най слабия модел !
leo^^ - специалист
Ако ще е Viking ще е 585 модела. За съжаление темата излезе извън моя впрос и няма много конкретни отговори, а щеше да е полезна на много хора. А дали се намират евентуално резервни части за Viking, и ако да дали са на поносима цена.
Имам Viking585 от 1 година и съм изкючително доволен.Имам база за сръвнение,тъй като преди съм работил 20 години с Тера и една на Петров.За части и сервизи незнам. Надявам се да не ми трябват
Chefo77 - майстор
Момчета, а за MTD някакво мнение можете ли да дадете? Мястото е около 300 м2 обработваема площ - за домати, картофи и други подобни. Гледам немски (уж), пък има за по 600 лева машинки по 3.4 - 5.5 коня ...
mirix - специалист
За частите колега в магазина ще питаш как седят нещата :) Нали ти казвам за времето което я ползваме е чистен карбуратор и миналата седмица свеща смених. Вече не се предлага но е подобна на модела VH 660 като визия , но се сещам че цената тогава беше 1200 лв някъде. тази HB 585 е с близки параметри като моята.
Успех при покупката
iivanov - майстор
Chefo77 написа:
Момчета, а за MTD някакво мнение можете ли да дадете? Мястото е около 300 м2 обработваема площ - за домати, картофи и други подобни. Гледам немски (уж), пък има за по 600 лева машинки по 3.4 - 5.5 коня ...
Ходил съм във варненския им магазин и съм пазарувал разни неща.Имат хубави брандове,въпреки че са малко екзотични.А за MTD...май само историята им е германска.
muncho - специалист
iivanov написа:
Chefo77 написа:
Ходил съм във варненския им магазин и съм пазарувал разни неща.Имат хубави брандове,въпреки че са малко екзотични.А за MTD...май само историята им е германска.
Верно казва колегата.Аз мислех косачка бензинова да взимам - ужас... А цената като на Gardena. Ай гарденчето в двора.MTD за мен са като ELITE за ел.уредите :roll:
Мартин Цветков - напреднал
Мунчо... това е най-голямата глупост, която съм чувал ! МТД са 10 години пред Гардена - неможеш да говориш за фирма, която притежава най-големия пазарен дял за подобни стоки на европейския пазар, като за трабантяе ! Тази фирма има около 4 млрд. евро годишен оборот при все, че нз дали в това число се включват дъщерните фирми !! Щом могат да си позволят да изкупят фирма от ранга на WOLF (нз дали е станало вече официално), то направи си сметка за какво говорим. Качеството на гардена преогресивно се знаижава с всяка измината година, но то така или иначе в последните няколко си е направо под средното ниво.

Аз лично бих ти препоръчал да се ориентираш към МТД и сие
1. Като цени те са на средно ниво
2. Като качество почти не отстъпват на останалите водещи марки. В някои аспекти мога да твърдя, че са и по-добри!
3. Лесна и не толкова скъпа поддръжка на техниката.

Специално за фрезите МТД може и а изостават сравнение с други марки, но пък за косачките мога да твърдя, че не отстъпват по нищо на косачки от рода на HUSQVARNA (които ужким се водят мерцедеса на косачките) - само ще ти кажа, че разликата е единствено в това, че професионаланата косачка на МТД е с 500 лв. по-евтина от тази на ХУСКА !
iivanov - майстор
Цветане,пазарния дял няма нищо общо с качеството.Мнозина не са и чували за марката шиндайва,въпреки качеството на инструментите и.От mtd и сие бих си вземал cub cadet или wolf,но не и mtd.
forski - специалист
Здравейте колеги, малко да повдигна темата понеже ще ми се наложи да избирам и купувам мотофреза!
Става въпрос за обща обработваема площ от порядъка на 500-600 кв/м, това което съм харесал е този модел на Хускварна - http://www.storum.eu/HUSQVARNA-TF-334
Как ви се струва като характеристики и като цяло струва ли си парите, другите машини които ми харесаха са френските Pubert но те май не са много разпространени като представители и сервизи в БГ.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Мотофреза Viking, Husqvarna, Gardenia или българска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: