Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
[quote=miroki
...Ако иска може и термо-амортисьори да сложи, сами се отварят и затварят капандурите, но тогава вече е цифра.
Нали идеята е като я сложи и да не бута повече, това държи на сняг, поликарбона е двойно и няма как да се сравни с найлон. Зима, лято, така си седи.
[/quote]
Не са цифра термо цилиндрите. 16-18 $ сa. Като наближат 9-10 гр температурите , вади се 1 шплент и самия амортисьор се развива и на топло. Напролет наобратно.
Найлона за макс 3-4 г прегаря / зеления и се вдървява/.
mikluho - специалист
съб авг 22, 2020 10:38 pmkr1100 написа:
съб авг 22, 2020 10:05 ammiroki написа:
Нали трябва и поликарбон да вземе. И врати и прозорци да се направят. 960 лв е. По-евтино не съм намирал.
За 6м дължина ще трябват и капандури за проветрение иначе в средата жегичка. А са парички. Може и сам , ако има СО.. 1 лист поликарбон сега е 92-93 лв / 6х2,1 м х 4мм/. Прибави и панти, резета и сумата расте.
Ето как реших капандурите :-D
Прикачен файл:
IMG_20200510_205045.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200510_205105.jpg

Поликарбонат 6 мм. от остатъците , водачи от 10 мм /може и свързваща лайсна 8-10 мм,/
kr1100 - майстор
[quote=mikluho
[/quote]
Ето как реших капандурите :-D ...
Поликарбонат 6 мм. от остатъците , водачи от 10 мм /може и свързваща лайсна 8-10 мм,/
[/quote]
Добре като идея , но неприложимо за автоматично отваряне и затваряне.
Слагай мрежи и на вратите и на "капандурите" - започнаха да летят пеперудоте , снасят и се въдят червей в доматоте. трябва пръскане с отрови / инсектициди/, а с най-кратък срок са 3 дни.
Аз поне в оранжерията не пръскам с отрови.
miroki - майстор
Пак става, но само около 40 см. ще се изтегли.
С някой от тези с механизмът. И по-добре да се отваря на тясната страна (в случая нагоре или надолу) да отвори по-голям отвор.
https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... se+windows
Иначе от продаващите оранжерии към 100 лв. вървеше, за това писах, че са скъпи.
Но винаги може да се поръча от тук.
kr1100 - майстор
вт авг 25, 2020 12:17 pmmiroki написа:
Пак става, но само около 40 см. ще се изтегли.
С някой от тези с механизмът. И по-добре да се отваря на тясната страна (в случая нагоре или надолу) да отвори по-голям отвор.
https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... se+windows
Иначе от продаващите оранжерии към 100 лв. вървеше, за това писах, че са скъпи.
Но винаги може да се поръча от тук.
Имам 5 бр от алито. Забравих още нещо ; както е с плъзгане като вали дъжд мокри и вътре. Нагоре като се отваря не вали. За да не стича по вертикалните страни съм сложил PVC ъгъл 20х20 или 25х25 / не помня точно, защипан от алум. шини, които закрепват поликарбона. В горния край 1 парче ал. шина излизаща по 5 см от очертанията на капандурата и под нея лента PTFE 0,5 mm ,100mm широка /такава имах/.
mikluho - специалист
Преди си похарчил една торба левове си сглоби оранжерията за начало.
Баба едно време като объркаше настройките на автоматиката, и като се затюхка !
Па дедо забравил да ъпне новата версия на селската печка, и си бере лайката цело село!

Спрете се , моля :)

Малко по малко всичко ще си дойде по местата :-D
kr1100 - майстор
вт авг 25, 2020 8:58 pmmikluho написа:
Преди си похарчил една торба левове си сглоби оранжерията за начало...
Капандурите си ги правих сам поцинкован профил 20х20 , огъване ,СО..., вратите и тях.
mikluho - специалист
ср авг 26, 2020 12:58 pmkr1100 написа:
Капандурите си ги правих сам поцинкован профил 20х20 , огъване ,СО..., вратите и тях.
Това е супер :)
Аз се притеснявах от вятър и затова ги реших така.
Не ми пречи да си ги отварям или затварям, догодина ще са с автоматично отваряне/затваряне за без пари :-D

Нали предполагаш че не всички са на ти с "..... профил 20х20 , огъване ,СО..., вратите и тях."

Пусни някоя снимка да видя.
kr1100 - майстор
[quote=mikluho
[/quote]
То и аз не бях на ти с СО то , но проба грешка на парчетии и загрях.
Пускал съм , и на капандурите и на захващането на поликарбоновите листове с ал. шина. Хидр. цилиндри са от типа с двойна пружина. Як е механизма / при ориентация на оранжерията по дължина север/юг и преобладаващи ветрове от север / няма при силен вятър колебание /клатене/ в капандурите.
Оранжерията ми е по- висока 2,40/2,50 и 2,9/3 м в долния край.
mikluho - специалист
ср авг 26, 2020 8:34 pmmikluho написа:

Тема "Каква оранжерия да избера ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: