Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
rufo - специалист
Здравейте, решил съм да си взема Оранжерия, но предложенията са доста и не знам на кой вид да се спра.
Размери 6/3 м.
Бюджет до 1500лв.
Моля за предложения и съвети...
kuger - майстор
ср авг 19, 2020 11:05 amrufo написа:
Здравейте, решил съм да си взема Оранжерия, но предложенията са доста и не знам на кой вид да се спра.
Размери 6/3 м.
Бюджет до 1500лв.
Виж тук
https://www.vidaxl.bg/
Имаше още някъде, но не го намирам в момента. Тяхната е със заоблено било и пак е 2 м. висока.
miroki - майстор
До колкото чувам отзивите цената за качеството, май тук е най-добре:
https://parnikbg.olx.bg/ad/varna-oranzh ... 7KUvC.html
В нашият регион масово вземат от тези.
kuger - майстор
ср авг 19, 2020 1:13 pmmiroki написа:
До колкото чувам отзивите цената за качеството, май тук е най-добре:
https://parnikbg.olx.bg/ad/varna-oranzh ... 7KUvC.html
В нашият регион масово вземат от тези.
Определено е по-добро. И трайно. Моята е почти като тая от линка, който дадох и за две години и изгоря найлона.
kr1100 - майстор
ср авг 19, 2020 11:05 amrufo написа:
Размери 6/3 м.
Бюджет до 1500лв.
Виж на Парниците . БГ. До края на август е с 100лв по-ниска цена и има безплатна доставка. Здрава и добра конструкция. По дължина надлъжните профили са отдалечени от поликарбона и не се мокрят от конденза.
Като препоръка на 2 те страниципри закрепване на поликарбона използвай дистанционни шайби б 2мм или # за отдалечване на поликарбона от профила . Там като плътно опира поликарбона в профила се задържа конденз и започва корозия въпреки поцинковането.. И поцинковането според мен не е горещо , а някакви тънко . В местата на заварки след 1 г започва корозия от микропукнатини - мазане с грунд , ср. феролит.
Това за поцинковането важи за всички предлагани на пазара.
Не налитай на ямболско предложение - кекава/ тя е тип Киновская и има клип за краш / срутване в Тубата/ и на от ЗММ . Избирай със цяла дъга 6 м / ребро/ , а не от снадени парчета/ ЗММ/.
resistbody - майстор
1500лв за 6/3.... ????
вземи 3 ферми по 80-120лв и и готов.. само че са малко по-големи.. при нас има един дето ги дава на 120 асеновградските ферми 7/8м ама е скъпо според мен.. 1000лв взе вуйчото асеновграска 7 на 20м...
Аз ще се пазаря скоро с един на 50лв на ферма за малка оранжерия, ама е малко луд и ще видим...
miroki - майстор
Нали трябва и поликарбон да вземе. И врати и прозорци да се направят. 960 лв е. По-евтино не съм намирал.
kr1100 - майстор
съб авг 22, 2020 10:05 ammiroki написа:
Нали трябва и поликарбон да вземе. И врати и прозорци да се направят. 960 лв е. По-евтино не съм намирал.
За 6м дължина ще трябват и капандури за проветрение иначе в средата жегичка. А са парички. Може и сам , ако има СО.. 1 лист поликарбон сега е 92-93 лв / 6х2,1 м х 4мм/. Прибави и панти, резета и сумата расте.
resistbody - майстор
Полиетилен, режеш прозорци, после лепиш с тиксо ;)
miroki - майстор
съб авг 22, 2020 10:41 pmresistbody написа:
Полиетилен, режеш прозорци, после лепиш с тиксо ;)
:-D

Ако иска може и термо-амортисьори да сложи, сами се отварят и затварят капандурите, но тогава вече е цифра.
Нали идеята е като я сложи и да не бута повече, това държи на сняг, поликарбона е двойно и няма как да се сравни с найлон. Зима, лято, така си седи.
Но всеки избира за себе си най-удачното.

Тема "Каква оранжерия да избера ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: