Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пет мар 14, 2025 6:31 pmhidrazin написа:

... някой филм.
:partyman:
Тия дни ще паля моята и дано съм оставил стар бензин, за направя един образователен филм!
Обичам ги тия теми.
hidrazin - майстор
пет мар 14, 2025 6:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тия дни ще паля моята и дано съм оставил стар бензин,..
Обичам ги тия теми.
И аз ги обичам тия теми. Подсетиха ме че миналата година щях да използвам в бензиновите машини алкилат бензин.
Без етанол. Ма се отплеснах по друг неща и съвсем изключих. :wallbash:
Тоя месец няма да паля моята фреза ама другия мисля да я запаля с бенз без БИО-МИО простотии.
Също косачката и храстореза/тримера...
:partyman:
P.S. Май ще излезе че основния проблем машините на бензин е именно спирта/етанола в "ЕКО" бензините.
Етанола там съдържа малко или повече вода.
Тя предизвиква корозия по Халуминиевите детайли и тези от ЦАМ - основно карбураторите.
Ако това е тезата ти, за проблеми след презимуване, недей да се харчиш излишно, или нека е поне през пет преварки преминало!
Всеки истински/стар дизелист ползва известно количество спирт през зимата.
Не вътрешно и не за разтривки.

За проблема с мини тракторите ще обясня само ако съм "забравил" стар бензин в резервоара.
От поне година купувам екшън камера, но пак ще се мъча с телефона.
пет мар 14, 2025 5:08 pmDundyTheCroc написа:
Допълването не решава проблема, понеже в поплавъковата камера на карба бенца се изпарява и остават само лай*ата.
https://photos.app.goo.gl/V9X5a2Eb358RnTKQ7
https://photos.app.goo.gl/AnVNGwRipJ64gxCW8

Досега, фреза или култиватор, без кран на горивото не съм виждал. Може да има.
Или много ми "иска" ДВГ техниката, или е късмета на начинаещия- всяка година ми е като за първи път, с трепет в дънцето на памперса.

Хидра, не се харчи по модерни и скъпи думички за разни фАлкилатбензини! Звучи с аромат на Кореком, но само толкова.

Тя, пролетта вече пукна, а все не остава ред за гумите. Тия дни, надявам се и в онази тема.

пп. Някой забеляза ли проблема, който изисква квалифицирана манипулация?
DundyTheCroc - майстор
Келеша откри сезона, ама есента изпразних бенца от резервоара и карба, сега запали от раз :-D
Прикачен файл:
brrrr.jpg
На "келеша" му купи истинско колело
Изображение и истински мотор!
Изображение
евентуално
Изображение
Това по подхожда на папардак.
Нещо за проблемните мотофрези?!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб мар 15, 2025 1:27 pm, променено общо 2 пъти.
DundyTheCroc - майстор
съб мар 15, 2025 1:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
На "келеша" му купи истинско колело и истински мотор!
Той истинско колело си има, за мотор му е рано, а това е да се учи как се поддържа МПС. Всеки може да купи, но не всеки ще седне да го сглоби със сина си, така че заяжданетто е излишно в случая.
съб мар 15, 2025 1:13 pmDundyTheCroc написа:
съб мар 15, 2025 1:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
На "келеша" му купи истинско колело и истински мотор!
Той истинско колело си има, за мотор му е рано, а това е да се учи как се поддържа МПС. Всеки може да купи, но не всеки ще седне да го сглоби със сина си, така че заяжданетто е излишно в случая.
Няма заяждане, а за сглобката- респект.
Пропуснал си важен урок, за момчето, относно поддръжката.
съб мар 15, 2025 12:39 pmDundyTheCroc написа:
...ама есента изпразних бенца от резервоара и карба, :-D

brrrr.jpg
Принципно, стоманен резервоар на моторетка се запазва най добре през зимата пълен до гърловината. Така никога няма да ръждяса, а тръгне ли ръжда веднъж....
Всъщност, това беше валидно някога, когато МПС не се сменяше като носна кърпичка.
DundyTheCroc - майстор
Kuota-та не е удобно за градско колело, от друга страна чисто MTB е тегаво за каране, та съм му взел хибрид, нещо като всесезонна гума :weedman:
Мотор като стане на 18 ако иска да си купи сам да се потроши, от мен има един ретро Нисан само.
Прикачен файл:
bike.jpg
емовлаха - специалист
Доебафка за гориво няма и 2лв
5мл за 5л бензин

Тема "Мотофреза MTD цапа свеща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: