• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
CARRION - специалист
Iv_dhl написа:
Да, знам, но въпроса е дали разполагате с такъв "стерилизиращ филтър"? При вас виждам, че пише "сегментиращ"!
филтърът е текстилен само за твърди частици :(
dmi - специалист
CARRION написа:
dmi написа:
Виж с де думи да ти кажа имам един приятел който ги прави с все дюзи и т.н. и по едно време мислеше да пусне кит комплект с един щуцер, 10 м шлаух и тройници с дюзи за 30-40 лв ама работата се разсъхна по ред спънки, но пък е от типа "направи си сам" бодеш у мрежата с резба 1/2 и си в бизнеса.
С тази система където я е правил твоя приятел може само да се окъпе, такива изпълнения съм виждал много. Тези дюзи който е ползвал се ползват за поливане и овлажняване на парникови системи.
ха! ебаго? Що така си мислиш?

http://www.mist-systembg.com/
CARRION - специалист
dmi написа:
CARRION написа:
dmi написа:
Виж с де думи да ти кажа имам един приятел който ги прави с все дюзи и т.н. и по едно време мислеше да пусне кит комплект с един щуцер, 10 м шлаух и тройници с дюзи за 30-40 лв ама работата се разсъхна по ред спънки, но пък е от типа "направи си сам" бодеш у мрежата с резба 1/2 и си в бизнеса.
С тази система където я е правил твоя приятел може само да се окъпе, такива изпълнения съм виждал много. Тези дюзи който е ползвал се ползват за поливане и овлажняване на парникови системи.
ха! ебаго? Що така си мислиш?

http://www.mist-systembg.com/
Тези на сайта който си дал са съвсем др. от тези които ми обясняваше ти
XpacTa - специалист
Доколко е необходима помпа за подобна система? Примерно за тераса или за една шатричка 3х3 - три-четири дюзи максимум. Освен това ако е включена директно във водопровода - необходимо ли е да се дезинфекцира някак си водата? То и да я дезинфекцирам на входа на системата - проблема ми се струва че може да възникне и някъде из шлаухите или тройниците. Въобще - по тази логика мога ли да се заразя като си мия колата с водоструйката?
XpacTa - специалист
Ето тук примерно има голям избор от дюзи:
http://www.hennlich.bg/products/nozzle/index.html
Въпроса е че аз не разбирам коя би била подходяща за създаване на подобна мъгла за охлаждане и то само с водопроводно налягане.

Ако някой разбира ще бъда благодарен да даде малко насоки - примерно фирми от София които продават подходящи дюзи и тройници.
Master_Kenobi - V.I.P.
Това със стерилизацията на водата не е ли малко прекалена мярка, ако се ползва вода от водопровода?! :? Нали е бъкана с химикали, че чак мирише понякога.

А за цените на фирмата, която предлага системата, просто нямам думи! От другите неща може и да не разбирам, ама една помпичка (макар и с прилежащия й трансформатор :lol: ) - 280 кинта и захранващ блок - 450 лв... Явно разчитат на клиенти като ресторатни и пр.

XpacTa, колега, проучи ли пловдивската фирма, която предлага дюзите? Как стоят нещата? Или аз да звъня и после да докладвам тук. :)
XpacTa - специалист
Нищо не съм проучвал. И без това само събота и неделя съм в къщи, така че не е болка за умиране. В интернет намерих някакво кит-че с дюзи и шлаухи на цена 15-20 долара. Според мен това е реалната цена на подобна система. Догодина като се присетя пак дано не ми се изпари толкова бързо ентусиазъма.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ХрасТе, подай го моля, това кит-че.
Master_Kenobi - V.I.P.
Мислех си за пръскалките на битовите прапарати за почистване или подобни. Да взема да поразрежа някоя, :-D че да й видя точното устройство и може ли да се пригоди или направо да я напъна с налягане, ама поне 2-3 седмици няма да имам време да се занимавам... :( А после жегите ще минат.
Ако има мераклия със свободно време, който смята, че в идеята има хляб, да опита... :)

П.П. Не коментирахте въпроса ми, дали хлорирането на чешмяната вода не е достатъчно да ни пази от ония гадини - легионелите. Как мислите? :?
hygro - майстор
Master_Kenobi написа:
... дали хлорирането на чешмяната вода не е достатъчно да ни пази от ония гадини - легионелите.
Не. В Гърция има няколко колективни отравяния от бойлери, загрявани със слънчева енергия. Хлорът не е достатъчна защита и ако бойлерът не се загрява достатъчно, белята чука на вратата.

Според мен достатъчна защита е в инсталацията да няма "мъртви" обеми, където да застоява вода и преди пускане целият обем обилно да се промива, но подобна препоръка не е "идиотоустойчива" и не би трябвало да се прилага...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Направа на система за водна мъгла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: