Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
При мен беше лехичка метър на метър.
Сигурво аз нещо обърках, преди 2 години, като го подстригах за сушена подправка.
Сега има 4-5 коренчета само.
Тези няма да ги пипам, но си търся семе.
В местната агроаптека нямаше, а коментара беше- Аааа, онуй дивото ли?!!
Ши кайш, чи боб ни ядът! Барем за агнешко не се ли сещат беййййй?!!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Казвайте и показвайте кое-как, че ще ме водят при прекрасна смокиня да си вадя издънки
gnt69 - майстор
нед мар 24, 2019 1:32 pmn_a написа:
Казвайте и показвайте кое-как, че ще ме водят при прекрасна смокиня да си вадя издънки
Долу в основата на корена си избираш една издънка по отдалечена от смокинята и с лопата прерязваш почвата с квадрат 20х20см, после отиваш във вас и изкопаваш 40х40 см и засаждаш, избираш закътано от северо-изток място. Поливаш и започваш да чакаш. Ако е рекъл началника догодина ще ги опиташ, по догодина може и да береш.
Я да се похваля с магнолийка.
Прикачен файл:
magnoliq 2019.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед мар 24, 2019 1:56 pmgnt69 написа:

magnoliq 2019.jpg
Ау, разкошна тий магнолийката :-)

Само 20/20 ли? Кеф! Ще ме водят чак май месец, че по-рано нямат път натам. Ще наизвадя колкото ми позволи кръста. Ако искаш - кажи. Пък ще видим какво ще се хване.... Редовно местя неща докато цъфтят и плододават, та, с блага дума, може и да ми се получи
preslav - майстор
нед мар 24, 2019 1:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
При мен беше лехичка метър на метър.
Сигурво аз нещо обърках, преди 2 години, като го подстригах за сушена подправка.
Сега има 4-5 коренчета само.
Тези няма да ги пипам, но си търся семе.
В местната агроаптека нямаше, а коментара беше- Аааа, онуй дивото ли?!!
Ши кайш, чи боб ни ядът! Барем за агнешко не се ли сещат беййййй?!!
Пробвай тези http://gardenshop.pro/%D1%81%D0%B5%D0%B ... ha-spicata не съм ползвал услугите им, но защо пък да не ти се получи, най-малкото си имат телефон.
Димитър Димов - специалист
нед мар 24, 2019 1:12 pmn_a написа:
нед мар 24, 2019 12:56 pmДимитър Димов написа:
...
Няма как да го загубиш,това нещо щом веднъж ти се е появило в градината си остава завинаги.Опитвал съм се да го изкореня,но винаги остава коренче откъдето тръгва пак.
Твърде много хора около мен си загубиха джоджена, та няма как да ти повярвам
Не карам никой да ми вярва,казвам как е при мен,а не около мен.Все пак е многогодишно растение и трудно се ''затрива''
preslav - майстор
нед мар 24, 2019 4:38 pmДимитър Димов написа:
нед мар 24, 2019 1:12 pmn_a написа:
нед мар 24, 2019 12:56 pmДимитър Димов написа:
...
Няма как да го загубиш,това нещо щом веднъж ти се е появило в градината си остава завинаги.Опитвал съм се да го изкореня,но винаги остава коренче откъдето тръгва пак.
Твърде много хора около мен си загубиха джоджена, та няма как да ти повярвам
Не карам никой да ми вярва,казвам как е при мен,а не около мен.Все пак е многогодишно растение и трудно се ''затрива''
От твоите уста в Божиите уши!
нед мар 24, 2019 4:38 pmДимитър Димов написа:
...
Ай сига кажи как го стопанисваш!
Как береш, разсаждаш ли, поливаш ли......???
lov - майстор
съб мар 23, 2019 6:54 pmn_a написа:
Ами то, в тая лингвистична светлина, мерОдията вярно става за всяко гърне. Щото мерУдията си е магданоз и си я знаем.
Нещо не ми се удава да завъдя джоджен/гьозум/юзъм, ма има време
Бах тая плевел да не можеш да завъдиш. Направо ме втриса като ви чета въпроса как да го завъдите. Аз 4-5 години война водих да се оттърва от него и пак няма затриване. Скубане копане фрезоване, раундъп че на края завих всичко с найлон. Но на края пак няма победител. Между другото има различно сортове които много се отличават по миризма. Някои направо си бъхтят почти на мента. Обича добре наторена почва и доста водичка. Моите бабички все около дворните чешми го отглеждаха. Най лесно се прихваща като си откопаеш заедно с пръста. Прави по няколко метра корени и щом ги прережеш избиват на горе.

С копъра е до мястото и почвата. Мъчил съм се на леха да го гледам и не става. Харесал си е няколко места на вилата и там самосиндикално си расте на туфи без да се грижа за него. За киселите краставички таман ми стига.
А имам един комшия и на неговата вила е станал като бурен та си го коси с косата. Всяка година раздава на комшиите сериозни количества. Лесно се съхранява щото може да се суши. Ама аз го държа във фризера ситно нарязан в пластмасовите кутийки от готови салати.

А по Добричко я поискай да ти дадат мерудия. :lol: Носят ти шарена сол. :-D На девисила там му викат лющен.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед мар 24, 2019 11:11 pmlov написа:

С копъра е до мястото и почвата. Мъчил съм се на леха да го гледам и не става. Харесал си е няколко места на вилата и там самосиндикално си расте на туфи без да се грижа за него. За киселите краставички таман ми стига.
А имам един комшия и на неговата вила е станал като бурен та си го коси с косата. Всяка година раздава на комшиите сериозни количества. Лесно се съхранява щото може да се суши. Ама аз го държа във фризера ситно нарязан в пластмасовите кутийки от готови салати.

А по Добричко я поискай да ти дадат мерудия. :lol: Носят ти шарена сол. :-D На девисила там му викат лющен.
Ей, туй с названията на нещата е голяма забава в таз малка Българийка :-) :-)
Копър ми трябва в големи количества, максимално дълго време...А, дано

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: