Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
съб апр 06, 2019 7:25 pmn_a написа:
Еми, на, не ща го
Ами тури по едни очила и капки за очи на слепите кучета и ще стане работата. :-D
:partyman:
Andri01 - майстор
Да бе! Да си чувал приказката" пази боже ,сляпо да прогледа" :? :partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб апр 06, 2019 8:32 pmAndri01 написа:
Да бе! Да си чувал приказката" пази боже ,сляпо да прогледа" :? :partyman:
+1+1
Andri01 - майстор
Те тва е - умно съм нали? :):) :partyman:
preslav - майстор
Бъзикате се вие, ама аз май имам напредък. Днес много лесно разкрих един от тунелите на заслепеното куче, в отвора поставих едно кубче "ратимор" и след час-два видях, че отворът е засипан с прясна пръст, надявам се кученцето да не си е тръгнало без подаръка.
Застлах почти цялото лозе с черги, останаха два реда по 10-15 метра, може да ги оставя за сравнение, а може и да си докупя рогозки. Справих се със скобите като си поръчах изправена, поцинкована тел 3 мм. До тук мероприятието коства 150 лв. за 100 Х 1.05 м. черги, 24 лв. за 100 фабрични скоби, 70 лв. (с доставката) за пръчки, от които ще излязат 750 скоби, 7 и нещо за безполезно можче, 9.40 лв. за поялник, който свърши всичката работа по рязане и запояване на чергите - левовете са окръглени, че нямам навика да помня точни цени. Снимки ще има, ама по-нататък, с и без бурени. Успях да напръскам дръвчетата още вчера след 17 часа, а днес пръсках лозето с Флинт Макс 2 часа преди да завали (голям късмет). Май успяхме да се справим и с течащата вана на водната Лиляна, за сега водата намалява само с изпитото от котките.
Разсад за домати не сме изнасяли, няма вяра на найлоновия тунел, сутрешните температури са все още ниски, а и до Гергьовден време бол.
Това е опаковката на "ратимор" https://www.sortovisemena.bg/1698-ratim ... oke-330-gr Както обикновено прочетох инструкцията след като бях заложил и от двата вида примамки, но 2 са за сляпо куче и само една (в отделен тунел) за къртица, добре, че къртици нямам, иначе някоя щеше да отиде курбан.
Хайде успех на всички!
Kokar - специалист
съб апр 06, 2019 6:56 amТрифон П.Трифонов написа:
...
Kokar, я разкажи за пепелянката, че мен са ме хапали само двукраките- тия са най страшни.
Всички спомени от това време, свързани със змии са само негативни, заради отношението ми/ни към тях.
Вкл. смоци, пепелянки и усойници. Аз си нося кръста...

Един приятел от днес:

Прикачен файл

IMG_20190407_171242-1.jpg
kr1100 - майстор
не знам дали утре ще успея , но в други ден започвам да буча доматЯ. Утре съм на път и , ако се върна по-навреме опъвам маркуча и постилам геотекстила на 1/2 от площта. Разсада стана по 1 педя висок.
Andri01 - майстор
Къде? На полето или под покриФчето? :?
vlax - майстор
Тази събота напръсках и полях ягодите.Сливите вече прецъфтяли,черешата и прасковите почти прецъфтяват,ябълките в момента яко цъфтят,но по тях има мъхнат бръмбар.
Водата в щерната намаляла драстично и реших както всяка година да пусна помпата в кладенеца и да прехвърля водата в щерната.Отварям капаците и :shock: вода няма.Не съм го проверявал от есента.Копан преди около 30 -35 години и никога до сега не е пресъхвал.
Някой да има повече боб от оня хубавия,шарения.Какво да правя,сондаж в кладенеца,нов сондаж или.За информация, местото е на високо на един баир,комшиите нямат кладенци и сондажи.
preslav - майстор
вт апр 09, 2019 11:08 amvlax написа:
Тази събота напръсках и полях ягодите.Сливите вече прецъфтяли,черешата и прасковите почти прецъфтяват,ябълките в момента яко цъфтят,но по тях има мъхнат бръмбар.
Водата в щерната намаляла драстично и реших както всяка година да пусна помпата в кладенеца и да прехвърля водата в щерната.Отварям капаците и :shock: вода няма.Не съм го проверявал от есента.Копан преди около 30 -35 години и никога до сега не е пресъхвал.
Някой да има повече боб от оня хубавия,шарения.Какво да правя,сондаж в кладенеца,нов сондаж или.За информация, местото е на високо на един баир,комшиите нямат кладенци и сондажи.
При нас зимата беше безснежна, пролетта бездъждовна, ако при вас е било същото е нормално кладенецът да пресъхне - според мен изчакай и не действай слепешката.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: