съб апр 06, 2019 7:25 pmn_a написа: Еми, на, не ща гоАми тури по едни очила и капки за очи на слепите кучета и ще стане работата.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin
- майстор
6319 мнения в "Привет начинаещи градинари"
preslav
- майстор
Бъзикате се вие, ама аз май имам напредък. Днес много лесно разкрих един от тунелите на заслепеното куче, в отвора поставих едно кубче "ратимор" и след час-два видях, че отворът е засипан с прясна пръст, надявам се кученцето да не си е тръгнало без подаръка.
Застлах почти цялото лозе с черги, останаха два реда по 10-15 метра, може да ги оставя за сравнение, а може и да си докупя рогозки. Справих се със скобите като си поръчах изправена, поцинкована тел 3 мм. До тук мероприятието коства 150 лв. за 100 Х 1.05 м. черги, 24 лв. за 100 фабрични скоби, 70 лв. (с доставката) за пръчки, от които ще излязат 750 скоби, 7 и нещо за безполезно можче, 9.40 лв. за поялник, който свърши всичката работа по рязане и запояване на чергите - левовете са окръглени, че нямам навика да помня точни цени. Снимки ще има, ама по-нататък, с и без бурени. Успях да напръскам дръвчетата още вчера след 17 часа, а днес пръсках лозето с Флинт Макс 2 часа преди да завали (голям късмет). Май успяхме да се справим и с течащата вана на водната Лиляна, за сега водата намалява само с изпитото от котките.
Разсад за домати не сме изнасяли, няма вяра на найлоновия тунел, сутрешните температури са все още ниски, а и до Гергьовден време бол.
Това е опаковката на "ратимор" https://www.sortovisemena.bg/1698-ratim ... oke-330-gr Както обикновено прочетох инструкцията след като бях заложил и от двата вида примамки, но 2 са за сляпо куче и само една (в отделен тунел) за къртица, добре, че къртици нямам, иначе някоя щеше да отиде курбан.
Хайде успех на всички!
Застлах почти цялото лозе с черги, останаха два реда по 10-15 метра, може да ги оставя за сравнение, а може и да си докупя рогозки. Справих се със скобите като си поръчах изправена, поцинкована тел 3 мм. До тук мероприятието коства 150 лв. за 100 Х 1.05 м. черги, 24 лв. за 100 фабрични скоби, 70 лв. (с доставката) за пръчки, от които ще излязат 750 скоби, 7 и нещо за безполезно можче, 9.40 лв. за поялник, който свърши всичката работа по рязане и запояване на чергите - левовете са окръглени, че нямам навика да помня точни цени. Снимки ще има, ама по-нататък, с и без бурени. Успях да напръскам дръвчетата още вчера след 17 часа, а днес пръсках лозето с Флинт Макс 2 часа преди да завали (голям късмет). Май успяхме да се справим и с течащата вана на водната Лиляна, за сега водата намалява само с изпитото от котките.
Разсад за домати не сме изнасяли, няма вяра на найлоновия тунел, сутрешните температури са все още ниски, а и до Гергьовден време бол.
Това е опаковката на "ратимор" https://www.sortovisemena.bg/1698-ratim ... oke-330-gr Както обикновено прочетох инструкцията след като бях заложил и от двата вида примамки, но 2 са за сляпо куче и само една (в отделен тунел) за къртица, добре, че къртици нямам, иначе някоя щеше да отиде курбан.
Хайде успех на всички!
Kokar
- специалист
съб апр 06, 2019 6:56 amТрифон П.Трифонов написа: ...Всички спомени от това време, свързани със змии са само негативни, заради отношението ми/ни към тях.
Kokar, я разкажи за пепелянката, че мен са ме хапали само двукраките- тия са най страшни.
Вкл. смоци, пепелянки и усойници. Аз си нося кръста...
Един приятел от днес:
vlax
- майстор
Тази събота напръсках и полях ягодите.Сливите вече прецъфтяли,черешата и прасковите почти прецъфтяват,ябълките в момента яко цъфтят,но по тях има мъхнат бръмбар.
Водата в щерната намаляла драстично и реших както всяка година да пусна помпата в кладенеца и да прехвърля водата в щерната.Отварям капаците и
вода няма.Не съм го проверявал от есента.Копан преди около 30 -35 години и никога до сега не е пресъхвал.
Някой да има повече боб от оня хубавия,шарения.Какво да правя,сондаж в кладенеца,нов сондаж или.За информация, местото е на високо на един баир,комшиите нямат кладенци и сондажи.

Водата в щерната намаляла драстично и реших както всяка година да пусна помпата в кладенеца и да прехвърля водата в щерната.Отварям капаците и
Някой да има повече боб от оня хубавия,шарения.Какво да правя,сондаж в кладенеца,нов сондаж или.За информация, местото е на високо на един баир,комшиите нямат кладенци и сондажи.
preslav
- майстор
вт апр 09, 2019 11:08 amvlax написа: Тази събота напръсках и полях ягодите.Сливите вече прецъфтяли,черешата и прасковите почти прецъфтяват,ябълките в момента яко цъфтят,но по тях има мъхнат бръмбар.При нас зимата беше безснежна, пролетта бездъждовна, ако при вас е било същото е нормално кладенецът да пресъхне - според мен изчакай и не действай слепешката.
Водата в щерната намаляла драстично и реших както всяка година да пусна помпата в кладенеца и да прехвърля водата в щерната.Отварям капаците ивода няма.Не съм го проверявал от есента.Копан преди около 30 -35 години и никога до сега не е пресъхвал.
![]()
Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература