чет май 24, 2018 7:18 pmnautilus33 написа: Честит празник!Да, торени са, но не мисля, че това има касателство с цъфтежа. Торът е "Осмокот", някакъв с бавно разграждане - купен по интернет. В агро-аптеката попаднах на "Plantacot" - предполагам същата манджа. Моите наблюдения са, че лилията иска много светлина, иначе прави огромни листа и почти не цъфти. Другото, което спазвам е редовно да доливам вода, но не само да добавиш изпарената, а да смениш част от наличната - казват, че така се доставял кислород на корените и е логично - естествента среда е течаща вода, а не блато. Пак от опит - в домашни условия трябва коренът да се вади всяка есен, да се почиства от разните му водорасли, а на пролет си го връщаш в басейна. За интересуващите се, знам (чувал съм), че в Разград ежегодно се прави някакво изложение, базар или не знам какво за водни лилии - има хибриди с всякакъв вид цвят.
Преслав може ли да сподели тори ли с нещо лилиите, че аз миналата година успях да изкарам няколко от семе, но не цъфнаха. А бях чел някъде, че трябвало да се тори, за да цъвтят.
чет май 24, 2018 8:17 pmnautilus33 написа: Ами аз на моята и сменям водата всяка седмица, но сменям изцяло, а не само част. Ще видим тази година как ще е. Твоята в момента е цъфнала, или снимката е от миналата година?Цъфна вчера или предния ден - учудващо рано, но е и вече на 3-4 години, което си казва думата.
чет май 24, 2018 8:17 pmnautilus33 написа: Ами аз на моята и сменям водата всяка седмица, но сменям изцяло, а не само част. ...От не малката ми практика с аквариуми с флора и фауна, не е добра идея да сменяш всичката вода наведнъж и често
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: