• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 629
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Честит празник, градинарски Просветители!
Andri01 - майстор
Честит да е на всички. Днес-почивка - /"техника" се сгяфи :(/. :partyman: :partyman:
preslav - майстор
Честит празник и от мен - вече мога да вдигам краката след като напръсках лозето и дръвчетата.
Както обещах ще споделя с какво съм пръскал, но нямам идея кой препарат за какво е, просто слушам агрономите в аптеката - говорим за профилактика, а не за лекуване на болести. Дръвчета - систан, каптан, ефория. Лозе - микал флаш, флинт макс, ефория, акоидал.
По-късно ще кача снимка на нещо интересно, което цъфна вчера - който му знае името да казва, а на който му хареса ще има за раздаване догодина.

Прикачен файл

IMG_1600r.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет май 24, 2018 4:19 pmpreslav написа:
Честит празник и от мен
Яяяя, водна лилия!
Честит празник на просветата и културата!
nautilus33 - майстор
Честит празник!
Преслав може ли да сподели тори ли с нещо лилиите, че аз миналата година успях да изкарам няколко от семе, но не цъфнаха. А бях чел някъде, че трябвало да се тори, за да цъвтят.
preslav - майстор
чет май 24, 2018 7:18 pmnautilus33 написа:
Честит празник!
Преслав може ли да сподели тори ли с нещо лилиите, че аз миналата година успях да изкарам няколко от семе, но не цъфнаха. А бях чел някъде, че трябвало да се тори, за да цъвтят.
Да, торени са, но не мисля, че това има касателство с цъфтежа. Торът е "Осмокот", някакъв с бавно разграждане - купен по интернет. В агро-аптеката попаднах на "Plantacot" - предполагам същата манджа. Моите наблюдения са, че лилията иска много светлина, иначе прави огромни листа и почти не цъфти. Другото, което спазвам е редовно да доливам вода, но не само да добавиш изпарената, а да смениш част от наличната - казват, че така се доставял кислород на корените и е логично - естествента среда е течаща вода, а не блато. Пак от опит - в домашни условия трябва коренът да се вади всяка есен, да се почиства от разните му водорасли, а на пролет си го връщаш в басейна. За интересуващите се, знам (чувал съм), че в Разград ежегодно се прави някакво изложение, базар или не знам какво за водни лилии - има хибриди с всякакъв вид цвят.
nautilus33 - майстор
Ами аз на моята и сменям водата всяка седмица, но сменям изцяло, а не само част. Ще видим тази година как ще е. Твоята в момента е цъфнала, или снимката е от миналата година?
preslav - майстор
чет май 24, 2018 8:17 pmnautilus33 написа:
Ами аз на моята и сменям водата всяка седмица, но сменям изцяло, а не само част. Ще видим тази година как ще е. Твоята в момента е цъфнала, или снимката е от миналата година?
Цъфна вчера или предния ден - учудващо рано, но е и вече на 3-4 години, което си казва думата.
Предполагам на твоята и трябва просто време.
Не виждам смисъла да се сменя всичката вода - губи се топлина, а това животинче явно е топлолюбиво.
preslav - майстор
Малък поздрав за всички, които си нямат барабани и китара - https://www.youtube.com/watch?v=G7a-Q-ZeVxA
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет май 24, 2018 8:17 pmnautilus33 написа:
Ами аз на моята и сменям водата всяка седмица, но сменям изцяло, а не само част. ...
От не малката ми практика с аквариуми с флора и фауна, не е добра идея да сменяш всичката вода наведнъж и често
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 629

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: