• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 629
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пет май 25, 2018 10:09 pmn_a написа:
чет май 24, 2018 8:17 pmnautilus33 написа:
Ами аз на моята и сменям водата всяка седмица, но сменям изцяло, а не само част. ...
От не малката ми практика с аквариуми с флора и фауна, не е добра идея да сменяш всичката вода наведнъж и често
Една пета, до една трета, но не повече. Нарушава се биологичното равновесие, а то най лесно се поддържа в голям аквариум или басейн.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб май 26, 2018 5:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет май 25, 2018 10:09 pmn_a написа:
чет май 24, 2018 8:17 pmnautilus33 написа:
Ами аз на моята и сменям водата всяка седмица, но сменям изцяло, а не само част. ...
От не малката ми практика с аквариуми с флора и фауна, не е добра идея да сменяш всичката вода наведнъж и често
Една пета, до една трета, но не повече. Нарушава се биологичното равновесие, а то най лесно се поддържа в голям аквариум или басейн.
Именно. Затова не цъфти, предполагам
preslav - майстор
Май и лозите ще цъфтят, а старите хора казват, че по време на цъфтеж не се влиза в лозето - бях планирал оране тези дни, но няма да пипам нищо.
Интересува ме кога се вижда ефекта от раундъп-а - напръсках едни треви по пътеката към двора, вече трети ден не се вижда промяна, викам си да не би да съм ги торил, че по-буйни ми изглеждат.
fbr - майстор
съб май 26, 2018 6:38 pmpreslav написа:

Интересува ме кога се вижда ефекта от раундъп-а
След 15-20 дни
kr1100 - майстор
съб май 26, 2018 6:38 pmpreslav написа:
Интересува ме кога се вижда ефекта от раундъп-а - напръсках едни треви по пътеката към двора, вече трети ден не се вижда промяна, викам си да не би да съм ги торил, че по-буйни ми изглеждат.
А не ги ли понатори с амониева 1 шепа на пръскачка / с раундъпа ? А и нали валя в четвъртък, май и в сряда.

П.П. Би трябвало да ти го кажат в агроаптеката като купуваш хербецида
Хем и още малко оборот :wink:
Последна промяна от kr1100 на пон май 28, 2018 2:17 pm, променено общо 1 път.
preslav - майстор
съб май 26, 2018 11:31 pmkr1100 написа:
А не ги ли понатори с амониева 1 шепа на пръскачка / с раундъпа ? А и нали валя в четвъртък, май и в сряда.
Чувал съм го това с амониевата, ама не знаех дозирането, а и целта ми е да има по-траен ефект т.е. не само зеленото да подгори.
preslav - майстор
Нещо се умълчаха всички, а аз чувам как доматите ви растат, берете си тихомълком тиквичките и чакате да излязат краствичките, че да метнете ракията с таратор.
Между другото моите краствици нещо не вървят тази година, високи са по една педя и не растат нагоре, цъфтят, но само с мъжки цветове. Не знам какво ще се случи след дъждовете, но нефелна работа.
Иначе грахът е прибран една седмица по-рано и другото върви добре, лозето цъфти и не съм рискувал да влизам в него. Пръсках профилактично доматите с Дантоп, че вече се появиха черни мушички. В края на седмицата планирам поредно пръскане на овошки и лози, но все още не знам каква комбинация от препарати ще ми дадат в аптеката.
Тази година сме я кръстили годината на розите, много цвят, много нещо, но и за първа година съм сложил капково на всеки розов храст, ще се опитам да спазя инструкцията всеки храст да се полива с 10 л. вода на десетина дена.
Споделяйте как са при вас нещата.
kr1100 - майстор
[quote=preslav
Между другото моите краствици нещо не вървят тази година, високи са по една педя и не растат нагоре, цъфтят, но само с мъжки цветове.
, лозето цъфти и не съм рискувал да влизам в него. Пръсках профилактично доматите с Дантоп, че вече се появиха черни мушички. В края на седмицата планирам поредно пръскане на овошки и лози, но все още не знам каква комбинация от препарати ще ми дадат в аптеката.
[/quote]
Крастиците растат и бера вече 2 ри път. Тести Грийн,Гергана,Тести грийн - така ги сея .Имат много цвят. Доматите се избистрят вече и скоро ще се бере.
Не те знам кога и как ще пръскаш дърветата с този вятър. В неделя ги пръсках в 6:45 сутринта - нямаше вятър в 7:45 задуха.
Задължително нещо от рода на Би 58,Нуреле, че има въшки.
preslav - майстор
На краставиците не им помня сорта, някакви средни по размер, бързо поникнаха, после клюмнаха, вторите се задържаха, ама са нефелни.
За дръвчетата последно в комбинацията имаше Ефория - имам още едно пръскане с тази комбинация, сега не я помня, но май я споменах в предишен пост. На лозето ще му се сменя комбинацията, че със сегашната е пръскано 3 пъти.
EDI - майстор
Като гледам колко им се грижите, направо ми призлява.Аз поливам зарзавата на вилата само в събота вечерта, като ида в края на седмицата и това ми е грижата.И си растат, има за ядене.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 629

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: