Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср юни 26, 2019 10:15 amkr1100 написа:
ср юни 26, 2019 5:58 ampreslav написа:
[quote
Земни една щипка и за мен - тази година ръсих с купешко, ама май не уцелих момента. А, и да благодариш на kuger от мое име!
Aз като питах да събирам ли -отказа. Ще видя днес дали има останало по стъблата. Имам и манголд / но негои не съм го гледал как е със семето - на самотек е да се разсажда/.
Мама искаше такива гюрлюци и сях някакви семена, дадени и... нищо не стана. Дали ще стане , да посадя цяло голямо растение, пък то да се оправя нататък?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср юни 26, 2019 8:56 amgnt69 написа:
ср юни 26, 2019 8:43 amAndri01 написа:
Явно по ТВ са преувеличили малко. Видях някакъв подлез с плуващи коли . Е,поне си спестил от вода-за поливането :)
Те подлезите при всеки по голям дъжд се пълнят ама така си е от години. Към днешна дата за тая година не е имало градушки и това е важното. Само дъжд и вятър, гледам дядката пък се радва обикаля под кайсиите с една кофа и събира за ракия. :partyman:
Преди време, умните, като преправяха улиците на града и прекъснаха естественото оттичане на дъждовните води. И сега го духаме. По-точно плаваме. Ама това са нормални неща. Живот :-)
Моята кайсийка, след 4-5 годинки ще я бера... завиждам, това е плодът, според мен.
kr1100 - майстор
[quote=n_a
Aз като питах да събирам ли -отказа. Ще видя днес дали има останало по стъблата. Имам и манголд / но негои не съм го гледал как е със семето - на самотек е да се разсажда/.
[/quote]
Мама искаше такива гюрлюци и сях някакви семена, дадени и... нищо не стана. Дали ще стане , да посадя цяло голямо растение, пък то да се оправя нататък?
[/quote]
Цяло растение рано напролет или наесен.Вече настават жегите.
П.П> Забравих имам и хрян за махане.
@Моята кайсийка, след 4-5 годинки ще я бера... завиждам, това е плодът, според мен. М оже и да не я береш -мъхмата е на слана и студени мъгли при цъфтеж
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср юни 26, 2019 12:24 pmkr1100 написа:
`...
@Моята кайсийка, след 4-5 годинки ще я бера... завиждам, това е плодът, според мен. М оже и да не я береш -мъхмата е на слана и студени мъгли при цъфтеж
Посадих вълшебна румънска кайсия, та ще видим :-)
Засега прилича на сурвачка :-) :-) :-)
miroki - майстор
Моите 4 те кайсии различни, цъфтяха март. Естествено ги ослани всички. Но те са след първо презимуване след разсадника.
От ябълките имах цвят и миналата година. Цъфнаха няколко месеца след като ги засадих.
Нарочно всичко различни сортове, да видя, кои ще вървят най-добре.
preslav - майстор
ср юни 26, 2019 10:15 amkr1100 написа:
ср юни 26, 2019 5:58 ampreslav написа:
[quote
Земни една щипка и за мен - тази година ръсих с купешко, ама май не уцелих момента. А, и да благодариш на kuger от мое име!
Отказах защото бях купил, ама купешкото май не се хвана - иначе не съм забравил за меродията (пой), когато има семена ще викам.
Утре тръгвам за Бургассссс.
Дано остане време, ке се свържа с Ягуара и белким донеса семе от лапад по северните ширини.
Andri01 - майстор
Що не каза чети трябва семе....от лапад ? Ела да ти дам! Коги се възвръщаш в хубавия свят? :partyman:
kuger - майстор
ср юни 26, 2019 7:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
Утре тръгвам за Бургассссс.
Дано остане време, ке се свържа с Ягуара и белким донеса семе от лапад по северните ширини.
Язе ли съм Ягуар?? :shock: :?
За свързване ще стане, само за виждане малко съмнително ще е. Че съм на 60+ км. на запад от Бургас.
kr1100 - майстор
днес набързо събрах 2 шепи семе от лапад. Който иска да свирка.
манголда е изтърван за събиране на семе вече.
На път за събиране на семе са киселеца и хряна . ама при него положението е ? едни корени са готови за семе други много зелено семе./ На път е и лющяна / дивисила/ - ама е много мъхнат за прихващане - трябва място дето се полива всеки ден и да не е на много сянка..
Напролет ще имам за вадене поници на манголд и хрян поникнали на неправилно място - който иска да си го запише в календара и като наближи да сигнализира.
Днес обрах 2 х25л кофи опадали дребни кайсии .Черниците нямат вкус - не са сладки като миналата година - лошо - захар.

@"Посадих вълшебна румънска кайсия," няма си марка :-D 2014 посадих 1 от силистренски разсадник - марка "Умберто" , на втората година даде плод , но оставих 2 за проба, Миналата година даде много плод , но я разтоварих оставих 3-4. Тази година са повече , но са начукани от града.Вече жълтеят.
Последна промяна от kr1100 на ср юни 26, 2019 8:55 pm, променено общо 1 път.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: