Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Цветомир Димитров - специалист
нед окт 23, 2022 3:00 pmемовлаха написа:
нед окт 23, 2022 7:51 amdragozow написа:
съб окт 22, 2022 4:21 pmЦветомир Димитров написа:
Греста казахме че от тази за карета е идеална,нали така?Няма смисъл да купувам маркова специална за редуктори,или пък да дам някой лев отгоре?
Тя греста е 10 - 15 лв, не е кой знае какво. Тази на McCulloch е 10 лв и е 225 грама, аз имам една такава от години, то малко се сипва.
На 1л. двутактово масло е смазването на редуктора при мен :) около 20гр е да обновя доколкото може греста не да дозапълня. това са 11л масло = тубичка грес :shock: Разхода на грес е минимален смазах на приятел напълно сух редуктор около 12куб на спринцовката показа, иначе на винта имаше следа от синя грес, вал шлици всичко сухо само черни следи от втулките дето лагерува вала, не е знаел за гресирането та раздрънкала е оста - лагери, от 6 години я има косата
И ти май напъваш яко щом шишета свършваш...
емовлаха - специалист
Не Цветомире, за лично ползване е при мен някъде към 35л бензин съм минал, последното косене още чака та ще стигне литъра масло за тоя сезон :) дай отзив за квадрата на Хускварна ако си ползвал квадрат на други марка ще имаш база за сравнение
пон окт 24, 2022 10:26 amемовлаха написа:
Не Цветомире, за лично ползване е при мен някъде към 35л бензин съм минал, последното косене още чака та ще стигне литъра масло за тоя сезон :) дай отзив за квадрата на Хускварна ако си ползвал квадрат на други марка ще имаш база за сравнение
До сега квадрат не съм ползвал,понеже бях чувал че запича в шпулата.Отказах се и от този,ще поръчам голяма бухта кръгла тройка и приключвам с глупостите.
dragozow - майстор
Виждал съм няколко пъти вече разни китайки без фабрично смазан редуктор, което е зле, защото като я подкара на сухо няма да работи много.
емовлаха - специалист
вт окт 25, 2022 9:13 amdragozow написа:
Виждал съм няколко пъти вече разни китайки без фабрично смазан редуктор, което е зле, защото като я подкара на сухо няма да работи много.
Ако е не смазан редуктор и е продадена в това състояние косата, собственика ще я гътне и в сервиза ще му кажат- еми сори брат ама да я беше мазал! Следва, редукторче ако се размине само с него - ей тука се маже ето и гресчица за редуктора и готова работата. Малко хора четът упътване и слушат като им се говори, чете се и пита след като започнат проблемите тогава се събужда любопитството, в случая с моя приятел той има 2 моторни коси иска ми се да видя и втората и тя не е смазвана откакто я купил иначе и 2-те работят на евтино двутактово масло от неизвестен производител
Масовият потребител, ако въобще е осведомен, то това е благодарение на интернет осведомяването. Също като онзи......индиец ли беше, дето качих как си блокира косата, докато прави доволно ревю. Купил и газ в пол! Хахаааа!!!
След около час-два, интернет косачите вече навиват и развиват десетки метри корда, а резултата е ...............ми ясен е.
Колко работа да очакваме от пластелинова коса, въпреки че самодоволният собственик се хвали цяла година, вместо да я ползва?
емовлаха - специалист
вт окт 25, 2022 12:50 pmТрифон П.Трифонов написа:
Масовият потребител, ако въобще е осведомен, то това е благодарение на интернет осведомяването. Също като онзи......индиец ли беше, дето качих как си блокира косата, докато прави доволно ревю. Купил и газ в пол! Хахаааа!!!
След около час-два, интернет косачите вече навиват и развиват десетки метри корда, а резултата е ...............ми ясен е.
Колко работа да очакваме от пластелинова коса, въпреки че самодоволният собственик се хвали цяла година, вместо да я ползва?
Съгласен съм с теб, но има и хубави неща, намерих на този Японец канала, интересувах се от тази глава минала година преди да си купя косата и точно как работи на Хуск. Евала на човека как си е натъкмил нещата 2 винтелатора монтирани един отгоре на шлема другия на кърпата да му охлажда на вратъ, другото нещо е предпазителя за косене как е пипнат и коси без да е изцапан с трева от коленете на горе, даже си е монтирал оборотомер на косите :)
kr1100 - майстор
съб окт 22, 2022 12:02 pmемовлаха написа:
.... Има евтини глави за косене 5-6 лв навсякъде се продават, че и по селските магазини за железария, паяци им казват, до 8 нишки корда могат да носят, плоски от 2 части ламарина са събрани -..
Знам ги - хубаво даваш идея, ама какво става с изходния вал на косата и резбата му??

На тези 2 ламаринки се завива гайка след голяма шайба, а изходния вал от редуктота стърчи надолу и се блъска в пръстта.
емовлаха - специалист
вт окт 25, 2022 8:38 pmkr1100 написа:
съб окт 22, 2022 12:02 pmемовлаха написа:
.... Има евтини глави за косене 5-6 лв навсякъде се продават, че и по селските магазини за железария, паяци им казват, до 8 нишки корда могат да носят, плоски от 2 части ламарина са събрани -..
Знам ги - хубаво даваш идея, ама какво става с изходния вал на косата и резбата му??

На тези 2 ламаринки се завива гайка след голяма шайба, а изходния вал от редуктота стърчи надолу и се блъска в пръстта.
Не ми отговори на въпроса за лично ли си ползваш косата? Какви декари и треви косиш та имаш износване на пластмаси уплитания и 3мм корда на малката коса с тази алуминиева глава ? алуминиевата глава ако се замислиш и тя ще си наруши геометрията и ще почне да ти мята, ще ти излезе скъпа икономията, няма нищо вечно! Монтажа е лесен и няма проблем за гайката и оста, на един приятел го направих това но при него беше изгубена чашката която се слага след диска със шлиците за монтаж на диск за косене и ми хрумна идея и стана :) едно парче тръба заварено на притискащия съобразено със диаметъра на ключа, гайката и оста потънаха в тръбата и заспа, стана като шайба за мулчер Неправилно монтиран на диск и улетел... опитите за повторното поставяне са интересни
50 евро за тази площ,колегата добре ги таксува няма какво :D

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: